19 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir'in gayrimenkullerine Kur'an kursu yapılabilecek!

Mersin Büyükşehir'in gayrimenkullerine Kur'an kursu yapılabilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an kursu bulunmayan yerlerde ticari amaç gütmeyen kullanımlar doğrultusunda mülkiyeti belediyelere ait taşınmazları bedelsiz olarak kullanabilmeleri hususundaki rapor Meclis tarafından kabul edildi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 28 ve idare tekliflerine ait 8 madde görüşüldü. 


MERSİN E KARDEŞ GELİYOR

Komisyon raporlarına ait öne çıkan maddeler arasında nüfusunun yüzde 98'ini Türk halkının oluşturduğu ve Kazak Türklerinin yoğun olduğu Moğalistan'ın Bayan Ölgii şehri ile kardeş şehir olunması ile ilgili raporun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Diğer yandan Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Durban şehri ile imzalanacak kardeş şehir protokolü için Büyükşehir'i temsilen bir heyetin Durban'ı ziyaret etmesi ile ilgili rapor da yapılan oylamada kabul edildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde taşrada görevlendirilen din görevlilerinin dini konularda vatandaşlara bilgi verilmesi, Kuran kursu bulunmayan yerlerde yaz aylarında Kuran kursu verilmesi gibi ticari amaç gütmeyen kullanımlar doğrultusunda mülkiyeti belediyelere ait taşınmazları bedelsiz olarak kullanabilmeleri hususundaki rapor Meclis tarafından kabul edildi. Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait maddelerin oylanmasının ardından idare tekliflerine ait 8 madde görüşüldü. İdare tekliflerine ait maddeler arasında ise Akdeniz İlçesi Nusratiye Mahallesi'nde bulunan ve afet riski kapsamında olduğu tespit edilen Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yıkılıp, yerine yeni bir eğitim binası yapılması sürecinde, her türlü imar uygulaması ve yapı ruhsatının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulması için gerekli protokolün yapılması ve protokol imza yetkisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a verilmesi ile ilgili teklif Meclis üyelerince karara bağlandı. 



Hakimiyet 


Geri Dön