19 / 04 / 2024

Mersin kentsel tasarımla yenileniyor!

Mersin kentsel tasarımla yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Silifke Caddesi ve Taş Bina çevresinde yapılan Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti



Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Silifke Caddesi ve Taş Bina çevresinde yapılan Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti


Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı'ndan, Yoğurt Pazarı'na, înönü Caddesi'nden, İstiklal Caddesi'ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönüne doğru yapıldığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Yüzde 60'ı tamamlanan bu 3 bölgenin Atatürk Caddesi etabında yağmur suyu ve kanalizasyon hatları birbirinden ayrılarak caddenin altyapısı yenilendi.

 

Caddedeki içme suyu hatları yeniden döşenerek yağmur mazgalları da yerine yerleştirildi" dedi. Vatandaşların güvenli ve konforlu yaya yollarına kavuşabilmesi için yıpranmış, eskimiş olan kaldırım ve yolların zemin dökümünün tamamlandığını belirten Başkan Kocamaz, "Yaya yolları 4 cm'lik kaplamalarla daha dayanıklı ve modern hale getiriliyor. En kısa sürede kaldırımlar doğal bazalt ve andezit taşlarla döşenmiş olacak. 


inönü Bulvarı'ndaki Yaşat İşhanı önündeki duraklar ise yenileri ile değiştirilerek, yerine iklim koşullarına uygun klimatronik duraklar yerleştirilecek" diye konuştu. Başkan Kocamaz, "Atatürk Caddesi'nden taşınan zayıf ağaçlar, caddenin doğal v V*&' Kildokusunu güçlendirecek ağaçlarla yer değiştiriyor. Özellikle lavanta, murt ve alev ağaçlarının yer alacağı cadde farklı peyzaj çalışmaları ile renkli bir havaya bürünecek. Projede toplam 9 bin 500 metrekare meydan ve park düzenlemesi yapılacak park alanları peyzaj çalışmaları ile eskisinden daha yoğun olacak" dedi. 


GÖZ KAMAŞTIRACAK 

Başkan Kocamaz, "Ulu Cami Meydanı'nda yapılan çalışmalar kapsamında meydanda bulunan atıl durumdaki süs havuz kaldırıldı. 

Tarihi caminin dış cephe boyasına başlandı. Ulu Cami'nin kubbesi ve çevresindeki iş yerlerinin dış cephelerinin yenilenmesi ve mimari tasarım uygulamalarının tamamlanması ile hem cami hem de meydan göz kamaştıracak. Ulu Cami altında bulunan yaklaşık 50 yıllık otoparkın kolonları da güvenlik kapsammda güçlendirildi. Ayrıca otoparkın güney girişi kapatılarak meydana dahil edilecek ve kuzey kapısı giriş çıkış için trafiğe açılacak" ifadesini kullandı. 


YÜZDE 60'l TAMAMLANDI 

Yoğurt Pazar'ında eş zamanlı olarak yürütülen kentsel tasarım çalışmalarının da yüzde 60'ı tamamlandığını belirten Kocamaz, "Alanın meydan genişletilmesi yapıldı. Bordür ve kaplama çalışmalarının ön zemini tamamlandı. Ayrıca alandaki köklü ağaçlar yerinden oynatılmayarak ortamın yeşil dokusu korunmuş oldu. Çalışmaların devamı olan, kırmızı yol olarak da adlandırılan yürüyüş yolları, yeni oturma grupları ve estetik led ışıklandırmalarla Yoğurt Pazarı modern bir görünüme kavuşacak" dedi. 


Habertürk Güneyli


Geri Dön