23 / 04 / 2024

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.



Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, platformun yaptığı girişimler sayesinde Mersin’in 5 yıl içinde 17 kurvaziyer gemisi ağırladığını söyledi. Ortadoğu’daki savaşlar nedeniyle kurvaziyer operatörlerinin Türkiye programlarını askıya aldığını kaydeden Olcar, bu durumun Mersin’e uğrayan gemi sayısını da etkilediğini vurguladı. Olcar, “Şu anda savaş olmasın, bölge normale dönsün biz bu sezon sonuna kadar üç dört tane gemi ağırlarız” dedi. Olcar, bazı esnafın ‘Kurvaziyer gemisiyle gelen turistler neden çarşı merkezine sokulmuyor’ şeklindeki eleştirilerine de “Gemideki turistin nerelerde gezeceğini gemi içindeki operatörler belirliyor. Biz belirlemiyoruz. Dünyanın kurulmuş bir kuralı var. Ben Mersin’de bu kuralı tanımıyorum diyemezsin” şeklinde yanıt verdi.


‘Kızkalesi tamamen yıkılmalı’

 

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Mersin’in en önemli değerlerinden biri Kızkalesi. Başka yerlerde, Kızkalesi’nin bir burcu kadar olan yer için dünyanın turisti çekiliyor, biz de koskoca 2 tane kale var bunları o kadar pejmürde harcamışız ki. Dükkanların durumu, konaklama tesislerinin durumu, restoranlar, yollar, sosyal yaşam, emniyet her şey pamuk ipliğine bağlı gidiyor. Bunlar olduğu zaman, bunlar doğru dürüst yapılmayınca hizmet alacak kitleleri oraya getiremezsiniz. Mersin’in ve Kızkalesi’nin durumu da bu. Bence Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.


Güney


Geri Dön