23 / 04 / 2024

Mersin Mezitli'de kaçak yapı alanında imar tadilatı yapıldı!

Mersin Mezitli'de kaçak yapı alanında imar tadilatı yapıldı!

Mezitli'nin Viranşehir sahilinde müteahhit Mazlum Pektaş'a ait binayı mahkeme kararına rağmen yıkmayan belediye kaçak yapının bulunduğu alanda imar tadilatı yaptı



Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de belediyenin mahkeme kararına rağmen yıkmadığı kaçak yapının içinde bulunduğu alanda imar tadilatına giderek kaçak binayı resmileştirmesi şaşkınlık yarattı. SABAH Güney'in defalarca gündeme getirdiği konuya duyarsız kalan CHP'li Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın, lüks bir daire satın aldığı öne sürülen müteahhit Mazlum Pektaş'a ait kaçak binayı mahkeme kararını hiçe sayarak yıkmadığı gibi kılıf aramasının arkasındaki sebep merak ediliyor. 


YIKMAYA YANAŞMADI 

Bilindiği gibi Viranşehir Mahallesi sahilinde müteahhit Mazlum Pektaş'a ait olan yapı kamu alanına inşa edildiği gerekçesiyle mahkemelik olmuştu. Yerel mahkemenin verdiği yıkım kararı Danıştay tarafından onanınca tüm gözler Mezitli Belediyesi'ne çevrildi. Önceki dönem belediyenin yıkmaya yanaşmadığı binayı mahkeme kararına rağmen CHP'li Neşet Tarhan da yıkmaya yanaşmadı. Hatta binayı yıkmamak için türlü oyunlara başvuran Neşet Tarhan, son olarak imar tadilatına gitti. 


TUTANAKLARA GEÇTİ 

Konuyu belediye meclisine getiren Başkan Tarhan ve ekibi, imar tadilatı teklifinin İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık komisyonlarında görüşülmesini sağladı. Komisyonlarda CHP'li üyelerin çokluğu olunca MHP'li üyelerin ret imzalarına karşın oy çokluğu ile komisyonlardan imar tadilatını çıkarttı. Bu arada Ankara'da bulunan bir hukuk bürosundan rapor alan Başkan Neşet Tarhan, bu raporun da meclis tutanaklarına geçmesini sağladı. 


OY ÇOKLUĞU İLE KABUL 

İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının raporunda ise tamamen geçmiş kararlarla Ankara'dan alınan rapor eklerine yer verilerek, "İdaremizce hazırlanan plan tadilatı teklifinin hukuken uygun göründüğü sonuç ve kanaatine varılmıştır. Yukarıda belirtilen Mezitli sınırları içerisinden 1071 ada 1 parsel için hazırlanmış olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı teklifi 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereği her iki komisyon tarafından oy çokluğu ile kabul edildi" denildi. 


RESMİYET KAZANDIRDI

Hazırlanan bu rapor önümüzdeki günlerde Mezitli Belediye Meclisi'ne getirilecek. Onay sürecinin ardından konu Büyükşehir Meclisi'nde tartışılacak. İmar tadilatı konusunun komisyonlardan yeterince incelenmeden geçiştirilmesi halkın tepkisine neden oldu. Ortada kaçak bir bina ve mahkemenin yıkım kararı olmasına rağmen belediyenin ısrarla kaçak binaya resmiyet kazandırması çabasının arkasındaki sebebi sorgulayan Mersinliler, "Başkan Tarhan'ın binasını yıkmadığı müteahhit Mazlum Pektaş'tan aldığı iddia edilen lüks daire ile bunun bir ilgisinin olup olmadığını merak ediyoruz" dediler. 


Sabah Güney


Geri Dön