25 / 04 / 2024

Mersin Tarsus kentsel dönüşümde son durum ne?

Mersin Tarsus kentsel dönüşümde son durum ne?

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İsmetpaşa Mahallesi sakinleri ile kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında toplantı yaptı, bilgi verdi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Nadir Batmaz ile mahalle sakinleri katıldı.



Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İsmetpaşa Mahallesi sakinleri ile kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında toplantı yaptı, bilgi verdi. 


Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Nadir Batmaz ile mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda kentsel dönüşümle ilgili yapılan sunumun ardından söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, projenin hayata geçmesi ile İsmetpaşa Mahallesi'nin modem bir görüntüye kavuşacağını söyledi. Projenin biran önce hayata geçmesi için belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ve mahalle sakinlerinin de üzerlerine düşen görevi yapmasını beklediklerini kaydeden Başkan Can. "Yaklaşık 4-5 yıldır İsmetpaşa Mahallemizdeki kentsel dönüşümle ilgili çeşitli duyumlar aldınız, görüşmeler yapıldı. Belki bazı müteahhitler ve emlakçılar sizlerle görüştü. Bizde göreve geldikten sonra İsmetpaşa Mahal lesiyle ilgili bir altyapı çalışmasına başlamıştık. 


Tabi netice itibariyle bazı müteahhitler gelip arsalarınıza veya evlerinize 10 lira. 20 lira fazla vererek almaya çalıştı. Ben ilk göreve geldiğimde burada bir toplantı yapmıştım sizlerle ve demiştim ki "burada hangi müteahhit veya hangi emlakçı kim gelip ne görüşme yaparsa yapsın Tarsus Belediyesi olarak bizim iznimiz olmadan, bizim bilgimiz dahilinde olmadan kimse oraya çivi çakamaz" bunu sizlerde biliyorsunuz" dedi. 


Anayurt


Geri Dön