19 / 04 / 2024

Mersin Tarsus'a 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılacak!

Mersin Tarsus'a 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılacak!

Mersin'deki altyapı çalışmaları tamamlanan Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi tahsis sahibi 6 firmanın tesis yatırımlarını bekliyor. Bölgeye 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılması planlanıyor. 



Çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan ve Berdan Nehri'nin bir kolunun üzerine döküldüğü Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi'ne 8 bin yatak kapasiteli toplam 11 otel yapılacak. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, planlanan tesisler tamamlandığında bölgeye önemli turizm katkıları sağlayacak. Tesisler, ayrıca 10 bin kişi için istihdam yaratmış olacak. Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın da tamamlanması ile bu coğrafyaya gelen turistler, yalnızca 10 dakika içerisinde oteller bölgesine ulaşabilecek.

Bölgede inceleme yapan Mersin Sanayicileri ve İş Adamaları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, inşaatların başlaması için tahsis sahibi firma yöneticilerine çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Devlet Su İşleri (DSİ), Berdan Nehri’nin denize ulaştığı yerde 5-6 kilometrelik taşkın koruma setlerini tamamlamış durumda. 14 kilometrelik otoban kalitesindeki yolumuz tamamlanmış durumda. Turizm teşvikleri uygun safhaya geldi. Orada da bir sorun yok. Sayın Cumhurbaşkanımız da buranın temelini atmıştı seçimlerden önce ve yatırımcı firmaların başlayacağını söylemişti. Birkaç kez de uyarmıştı, ’Başlayın’ diye. Şu anda yatırımcı firmaların bahanesi kalmadı" 

Bölgenin bu yatırımı merak ve heyecanla beklediğini söyleyen Engin, "Yolumuz, altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisleri, telekomünikasyon, içme suyu hepsi tamamlanmış durumda, yatırımcıları bekliyoruz. Eğer bu yatırımcılar ille de ’Uzatacağız’ derlerse ya diğer yatırımcılara ya da yabancı yatırımcılara tahsis yapılmasını istiyoruz. Çok fazla tahammül kalmadı. Çok uzun zamandır bu proje ile ilgileniliyor. Havaalanı da yapılıyor, bittiğinde bunların başlaması değil, paralel başlamasını istiyoruz. Aynı anda bittiğinde bölgemize ve ülkemize hayırlı olur diye düşünüyoruz" dedi.

 


Geri Dön