28 / 03 / 2024

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu kent meydanı olacak!

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu kent meydanı olacak!

66 yıl önce Mersin'de inşa edilen Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yeri kent meydanı olacak. Kent meydanı yapılması hakkındaki karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi.



Mersin'de 66 yıl önce inşa edilen, binlerce spor müsabakası ve organizasyona ev sahipliği yapan Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yeri, kent meydanı olacak.


Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Meclisi 2017 yılı eylül ayı toplantısının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.


Birleşimde, idare tekliflerine ait 4, komisyon raporlarına ait 17 ve gündem dışı 3 olmak üzere toplam 24 madde görüşüldü.


Gürüşmelerde, merkez Yenişehir ilçesindeki tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yerine, kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.


- Cumhurbaşkanı Erdoğan da meydan olarak burayı adres göstermişti


Kocamaz, kararla ilgili konuşmasında, "Bu defalarca konuştuğumuz bir konuydu. Arkadaşlarımız da bu hafta  TOKİ  ile bir araya geldiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Mersin’i ziyareti esnasında Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın kent meydanı olması konusunda en uygun alan olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine yoğunlaştırılan çalışmalar neticesinde, Müftü Deresi Kentsel Tasarım Projesi içerisinde bu alanın, kent meydanı olarak planlanmasıyla bütüncül bir projenin ortaya çıkması için çalışmalar devam ediyor." ifadesini kullandı.


Kentte 2013 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nun, şehrin spor merkezi ihtiyacını karşıladığını vurgulayan Kocamaz, bu nedenle Tevfik Sırrı Gür Stadı’na olan ihtiyacın ortadan kalkmasıyla buranın Mersin'i geleceğe taşıyabilecek bir meydan olarak düzenleneceğini kaydetti.


1951 yılında açılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu, şu anda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligi'nde mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nun maçları başta olmak üzere binlerce spor müsabakası ve organizasyona ev sahipliği yapmıştı.


 


AA


Geri Dön