25 / 04 / 2024

Mersin Toroslar'da dereye sıfır yapılara imar eleştirisi!

Mersin Toroslar'da dereye sıfır yapılara imar eleştirisi!

Mersin'in Toroslar bölgesinde dereye sıfır yapılara imar verilmesini eleştiren Başkan Vahap Seçer, aynı hatalara düşülmemesi için belediyelerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.



Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılında dönemin belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın teklifi ile Yenişehir ilçesinin 1/5 bin ölçekli Nazım imar Planı’nda Müftü Deresi kıyısında bulunan alanlar kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendi. Mersin Haberci'de yer alan habere göre; yağmur yağdığında yürekleri ağızlara getiren dere civarında ıslah ve çevre düzenlemesi için gerçekleşen düzenlemede yol kat edilemezken, bölge sakinleri sahip oldukları gayrimenkullerin satışı ve ipotek göstermede sıkıntılar yaşayıp mağdur oldu. Bu mağduriyet son olarak yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı toplantısında konuşuldu. Vahap Seçer’in teklifi ile meclis, Müftü Deresi kıyısında bulunan alanları kentsel dönüşüme alındı.

MÜFTÜ DERESİ KIYISINDA MAĞDURİYET SONA ERDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, adını açıklamadan Kocamaz’ı eleştirdi. Seçer, şu açıklamalarda bulundu: “Bu konu önemli. Müftü Deresi kıyısında bulunan alanlar daha kentsel dönüşüm alanı olarak işaretlenmişti. Orada yaşayan insanlar için bu uygulama sorun teşkil ediyor, insanlar gayri menkullerini satamıyor, ipotek veremiyordu. Öyle bir karar alıyorsunuz, 1/5 binlik planlar ile orayı kentsel dönüşüm alanı olarak işaretliyorsanız bir an önce ne yapmanız gerekiyorsa yapmanız lazım. Dolayısıyla, ‘idare olarak vatandaşları bu şekilde sıkıntıya sokma hakkına sahip değilsiniz’ diye düşündük. Bu demek değildir ki; orada bazı tedbirler alınmayacak.

“TOROSLAR’DA DEREYE SIFIR YAPILARA İMARLAR VERİLMİŞ”

Özellikle Müftü Deresi’nin kuzey bölgesinde, Yenişehir ve Toroslar Belediyesi’nde bulunan bölümlerde kentsel estetik, imar bütünlüğü açısından sorun taşımayacak bir yapılanma yapmak lazım. Bunun da tedbirini alacağız. Çünkü daha önce hatalar yapılmış, neredeyse dereye sıfır yapılara imarlar verilmiş. Özellikle Toroslar bölgesinde bunu görebiliriz. Aynı hataları yapmama adına eşgüdümlü bir şekilde çalışma yapacağız. Bu alanı artık 1/5 binlikte Kentsel Değişim ve Dönüşüm Alanı olarak işaretlenmesinden çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.


Geri Dön