24 / 04 / 2024

Mersin yapılan yatırımlarla büyüyor!

Mersin yapılan yatırımlarla büyüyor!

Altyapı projeleri başta olmak üzere, çevreden, sağlığa, tarımdan fen işlerine kadar birçok projeyi tamamlayarak hizmete açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına devam ediyor.



Mersin Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon hattı ve terfi merkezi olmayan yerlerin kanalizasyon, atıksu arıtma ve terfi merkezi açılışlarını da gerçekleştirerek, alt yapıda sorunsuz ve donanımlı bir kent olma yolunda ilerliyor. Proje ile Mersin kendi elektriğini kendi üretecek. 


ALTYAPI projeleri başta olmak üzere, çevreden, sağlığa, tarımdan fen işlerine kadar birçok projeyi tamamlayarak hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Mersin'de bir ilki gerçekleştirdiği Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm Ve Bertaraf Sistemi ile de çöpten enerji üretecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon hattı ve terfi merkezi olmayan yerlerin kanalizasyon, atıksu arıtma ve terfi merkezi açılışlarını da gerçekleştirerek, alt yapıda sorunsuz ve donanımlı bir kent olma yolunda ilerliyor. 

Mersin'e değer katan proje ile Mersin kendi elektriğini kendi üretecek. 


Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm Ve Bertaraf Sistemi Tesisi'nin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi bu proje ile Mersin'in çöpleri değere dönüştürüyor. 24 adet tesisten ve bölümden oluşan proje 10 MW elektrik enerjisi yaklaşık 43.000 konutun yani Anamur, Aydıncık, Mut, Gülnar ve Çamlıyayla ilçelerinin toplam nüfusuna eşdeğer aydınlatma enerjisini karşılayabilecek.Elektrik üretimi sonrasında açığa çıkan ısı enerjisini seralara ısı olarak vermeyi planlayan proje böylece seralarda topraksız tarım ve balık yetiştiriciliği gibi üreticiye katma değer sağlayan bir sistemi de bünyesinde işletecek. Çürütme Ünitesi'nde üretilen kompost ise çiftçilerimize gübre olarak geri dönecek. 


GÜÇLÜ ALTYAPI 

Mersin'i sağlam ve sorunsuz bir alt yapıya kavuşturmak için kentin bir çok noktasında çalışmalara hız veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, büyük altyapı projeleri içinde 5 önemli ilçede temel atma töreni ve açılış törenini gerçekleştirdi. Erdemli Kargıpmarı Mahallesi Arıtma Atıksu Tesisi Rehabilitasyonu ve Kapasite Arttırımı Projesi, Silifke Atakent Atıksu Arıtma Rehabilitasyon ve Kapasite Arttırma Tesisi, Mut Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşi Çamlıyayla Sebil Kanalizasyon Projesi, Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi, Tece Atıksu Terfi Merkezi Ve Batı Havzası Kanalizasyonu temel atma ve açılışını gerçekleştiren Büyükşehir ve MESKÎ altyapıya yaklaşık 81 Milyon 865 bin Liralık yatırım yaptı. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkam Burhanettin Kocamaz, açılış konuşmasında bu yatırımların yanında ilçelere toplamda 39 bin 61 metre içme suyu şebeke hattı döşediğini belirtti. 


Habertürk Güneyli


Geri Dön