27 / 04 / 2024

Mersin yapılan yatırımlarla cazibe merkezi haline gelecek!

Mersin yapılan yatırımlarla cazibe merkezi haline gelecek!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, kente yapılan yatırımlarla birlikte Mersin'in Türkiye'de hatta dünyada turizm cazibe merkezi haline geleceğini ve turist sayısında artış beklediklerini söyledi




Tarihi, doğası, masmavi denizi ve yılın tüm aylarında görülen güneşi ile turizm açısından ülkemizin en önemli kentlerinden biri olan Mersin'in bir türlü sıçrama kaydedemediğinden yakınan Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, "Kentimizde turizmin patlaması için her şey mevcut. Hele son yapılan yatırımlar Mersin'i dünya çapında cazibe merkezi haline getirecek düzeyde. Biz turizmciler olarak bu patlamanın bir an önce yaşanması için gerekenlerinin yapılmasını bekliyoruz" dedi. 


17. Akdeniz Oyunları ile Mersin'in dünya çapında tanındığını da vurgulayan Numan Olcar, "Coğrafi açıdan inanılmaz bir zenginliğe sahip. Örneğin bir kruvaziyer gemisi limana yanaştığı zaman 8 ayrı destinasyon turu çıkarabiliyor. Çevre il ve ülkelere ulaşım çok kolay olduğundan Tarsus, Hatay, Kızkalesi, Kapadokya, Suriye, Ürdün, Lübnan gibi yerlere gitmek çok kolay. Özellikle Çukurova Havalimanı'nın hizmete girmesiyle Mersin tam bir cazibe merkezi olur" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön