25 / 04 / 2024

Mersin'de 5 binlik imar planı onaylanırsa yatırımın önü açılır!

Mersin'de 5 binlik imar planı onaylanırsa yatırımın önü açılır!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'deli 5 binlik imar planı onaylanması halinde kentin yatırımda önünün açılacağını söyledi. İşte o açıklama:



Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'deli 5 binlik imar planı onaylanması halinde kentin  yatırımda önünün açılacağını söyledi. İşte o açıklama:


Mersin, tarım, ticaret, lojistik ve turizm alanında yapılacak yatırımlarla daha önemli bir cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Küresel rekabet içerisinde bir cazibe merkezine dönüşebilmek ve kaynaklardan sağlıklı yararlanabilmek için ulusal kalkınma politikaları ile uyumlu ve üstünlüklü olan sektörleri öne çıkarmaya çalışan Mersin'de yatırımların önünün açılması, bürokraside karşılaşılan sorunların aşılması ve yatırımların desteklenmesi sürecinin daha da hızlanması büyük önem taşıyor. Bizler de Mersin'in geleceğini şekillendirecek tüm proje ve yatırımların ivedilikle hayata geçirilmesi noktasında sağlanacak iş birliğinde öncü ve katkı koyucu olmayı sürdürüyoruz. 


Yeter ki, sabırsızlıkla beklediğimiz 5 binlik planlar artık onaylansın ve kentin önü açılsın. Ne yazık ki hiçbir il 5 binlik planı bu kadar beklemedi. Şehrin önünü tıkayan, yatırımcıları ve inşaat sektörünü ciddi anlamda mağdur eden ve kent ekonomisinin büyümesini engelleyen bu duruma son verilmeli ve plan artık meclisten geçmelidir. Arsa sıkıntısı da Mersin'de ciddi sorunlara neden olmaktadır. Kentimizin hemen her ilçesinde yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle şehir tıkanmıştır. Hal böyleyken; kentimizde ticari gelişim sağlanamamaktadır. Bizler yeni yerlerin imara açılarak arsa sıkıntısının çözülmesi için 1/5.000'lik planların bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. 


Mersin eğer bir dünya kenti olacaksa, büyük bir ilerlemeden bahsediyorsak, yurtdışından gelecek yatırımcılardan bahsediyorsak, arsa sıkıntısının çözülmesi gerekiyor. Bir yatırımcı geldiği zaman kimse yer gösteremiyor. Hatta dışarıdan gelecek yatırımcılardan ziyade, kentin mevcut potansiyelinin değerlendirebileceği alanlar yok. Ayrıca kent dokusunu oluşturan birçok öğenin değişim ihtiyacına cevap verebilmesi bakımından kentsel dönüşüm projelerini de çok önemsiyoruz. Bir çok platformda kentsel dönüşümde olası bir depremde riskli durumda olan binalara öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdik. Bir kez daha tekrarlıyoruz: Yapım tarihi 30 yılı aşan tüm yapıların güçlendirilmesi, riskli gecekonduların da dönüşümle temizlenmesi hayati önem taşıyor. 


Öte yandan Çukurova Havalimanı için ihaleye çıkılması ve iki yıl içinde inşaatm tamamlanacak olması, yeni turizm bölgelerinin ilan edilmesi, yatırım planlarının buna göre şekillendirilmesi bölgemiz için oldukça sevindirici. Geleceğe güvenle bakan Mersinli inşaat sektörü aktörleri olarak;kentsel görüntüsüyle çağdaş, estetik ve afet risklerine karşı dayanıklı bir Mersin oluşturmak için her türlü görev ve sorumluluğa hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.


Dünya Bölge


Geri Dön