29 / 03 / 2024

Mersin’de kiralık konutlardaki fiyat artışı yüzde 54'e ulaştı!

Mersin’de kiralık konutlardaki fiyat artışı yüzde 54'e ulaştı!

Yapılan bir araştırmaya göre, geçtiğimiz bir yılda bazı illerde kiralık konutların fiyat artışı satılıkları geride bıraktı. Mersin’de kiralık konutlarda yıllık fiyat artışı yüzde 54’ü buldu.



İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük illerde son bir yılda satılık ve kiralık konutların fiyat artış oranı dengede kalırken; bazı illerde de kiralık fiyatlarındaki artış satılıkları geride bıraktı. Mersin’de kiralık konutlarda yıllık fiyat artışı yüzde 54’ü bulurken, satılık konutlardaki fiyat artışı yüzde 24’de kaldı. Amortisman süresinin 11 yıl olarak hesaplandığı Mersin’de satılıklarda ortalama metrekare fiyatı bin 182 TL olurken kiralıklarda ise 9 TL oldu. Mersin’de kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçeler ise yüzde 64 ile Mezitli ve yüzde 54 ortalama ile Yenişehir oldu. 


Muğla’da da kiralar uçuyor

Kiralık konuttaki fiyat artışıyla dikkat çeken bir diğer il ise Muğla. Yabancıların en çok ev aldığı illerden biri olan Muğla’da kiralık evlerin metrekare fiyatı son bir yılda tam yüzde 39 oranında artarak 18 TL’ye ulaştı. Amortisman süresinin 18 yıl olduğu Muğla’da satılık konut fiyatlarındaki artış ise yüzde 22, ortalama fiyat 3 bin 750 TL. Yabancı yatırımcının dikkatinden kaçmayan Sakarya da kiralıklardaki artışın dudak uçuklattığı bölgelerden birisi. Sakarya’da son bir yılda kiralık konut fiyatları yüzde 55 oranında artarak metrekaresi 8 TL mertebesine ulaştı. Satılık konutlarda ise fiyatlar yüzde 35 artarak bin 476 TL oldu. İlde amortisman süresi 16 yıl. Aydın’da ise kiralık konutlarda ortalama fiyat yüzde 30 artarken, satılık konutlarda yüzde 22 artış gösterdi. Konutların kendini 18 yılda amorti ettiği ilde metrekaresi ortalama 7 TL’ye ev kiralamak, metrekaresi bin 500 TL’ye de ev almak mümkün. Amortisman süresinin 15 yıl olduğu Konya’da ise kiralık konut fiyatları son bir yılda yüzde 22 artarak metrekaresi 6 TL’ye, satılık konut fiyatları ise yüzde 12 artarak bin 118 TL’ye ulaştı. 



Yeni Mesaj


Geri Dön