25 / 04 / 2024

Mersin'de park ve bahçeler Akdeniz Oyunları için yenileniyor!

Mersin'de park ve bahçeler Akdeniz Oyunları için yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar ve İşletmeler Daire Başkanlığı koordinesinde Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar ilçe belediyeleri Park ve Bahçeler Müdürleri, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan ve yapılması planlanan peyzaj ve yeşillendirme ça



Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar ve İşletmeler Daire Başkanlığı 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan ve yapılması planlanan peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları ile ilgili toplantı yaptı. Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada, 2013 Akdeniz Olimpiyatları kapsamında şehre gelecek misafirlerin daha yeşil bir Mersin’le karşılaşması için gerekli çalışmalardan, mevcut yeşil alanların bakımı, geliştirilmesi, yeni açılan yollarda yapılacak peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarının planlandığı belirtildi. Toplantıda ayrıca ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi park bahçe müdürlüklerinin malzeme, araç ve gereçlerinin koordinasyon içinde ortak kullanılması kararlaştırıldı.

Öte yandan Adliye kavşağındaki ağaçların sökülerek, 2013 Akdeniz Oyunları’nın yapılacağı tesislere ulaşmak için açılan yolların orta refüjlerine dikilmeye başlandığının belirtildiği açıklamada, söz konusu refüjlerin yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmalarının da önümüzdeki günlerde başlayacağı ifade edildi.

Açıklamanın son bölümünde kent genelindeki kavşak ve orta refüjlerde ağaç dikme ve yeşillendirme çalışmalarının da hızla devam edildiği kaydedilirken, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin park-bahçe müdürlüklerinin bu konuda da ortak bir çalışma yaptıkları ifade edildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön