19 / 04 / 2024

Mersin’deki metruk binalar yıkılıyor!

Mersin’deki metruk binalar yıkılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından terk edilmiş metruk binaların yıkım çalışmaları başladı.



Mersin Akdeniz Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, bölgede terk edilmiş metruk binaların yıkımına başladı.

Millyet gazetesinde yer alan habere göre; Fen işleri ekipleri,  Bahçe Mahallesi 4613 Sokak, Mesudiye Mahallesi 5111 sokak ile Yanpar Mahallesi’nde bulunan ve yasal süreçleri tamamlanan metruk evlerin yıkım çalışmalarını tamamladı. Yıkım yapılan çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, yıkım çalışmalarından sonra ortaya çıkan moloz ve atığı da  kamyonlara yüklenerek mahallelerden kaldırdı. Yıkım çalışmalarını memnuniyetle izleyen vatandaşlar, özellikle küçük çocukları için riskleri olan, kimi zaman da madde bağımlılarının mekânına dönüşen binaların yıkımından dolayı belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti. Fen işleri ekipleri, çocukların can güvenliği ve engelli insanların ulaşımını kolaylaştırmak için ilçe sınırlarında bir takım hizmetler veriliyor. Fevzi Çakmak ortaokulu girişine 2 adet hız kesici kasis montajını tamamlayan ekipler, Turgutreis Mahallesi’nde de engelliler için engelli rampası yapımını tamamladı. Fen işleri ekipleri, kentte geçen haftalarda etkili olan aşırı yağışlardan etkilenerek yıkılma tehlikesi olan duvarlar da gerek sahadaki incelemeler, gerekse vatandaşların talepleri üzerine yıkılıyor veya güçlendiriliyor. Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, çalışmalar hakkında yaptığı değerlendirmede; metruk yapıların yarattığı tehlikeler nedeniyle mahalle sakinleri ve muhtarlardan yoğun şikayetler aldıklarını vurguladı.


Başkan Gültak, “Akdeniz’de yaşayan vatandaşlarımızın günlük yaşamında karşılaştığı sorunları ortadan kaldırmak ve hayatı kolaylaştırmak amacıyla fen işleri ekiplerimizin sahadaki çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İnsanlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, görevlerimiz arasındadır. Bu nedenle ekiplerimiz; insanlarımızın can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, toplumsal sorunlara yol açan, kent estetiğini bozan, çevre kirliliği ve kötü görüntüye neden olan terk edilmiş yapıların yıkımına ara vermeden devam edecek” dedi.

 


Geri Dön