20 / 04 / 2024

"Mersin'e havaalanı yapılırsa konut satışı artar"


Sinan İnşaat CEO'su Nuh Yükselgüngör, Mersin'de konut satışlarının yeterince artmama sebebini ulaşım zorluklarına bağladı



Mersin'de bir havaalanı olması halinde çok farklı bir tablo oluşacağına işaret eden Yükselgüngör, "Artık Antalya, Alanya gibi yerlerde denize sıfır arazi kalmadı ve evler iç kesimlere yapılıyor. Mersin ise deniz kenarındaki evleri, güzel havası ve tarihi ile öne çıkıyor ve yabancı alıcılar için cazibesi gün geçtikçe artıyor. Ancak en büyük sorun ulaşım. Mersin'e bir havaalanı yapılması halinde benim tek bir şirketim yılda en az 500-600 daire satışı gerçekleştirir" dedi.
Mersin'de yaptığı büyük site inşaatlarıyla tanınan Sinan İnşaat, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışına da konut satıyor. Ekonomik krizin çıkış noktasının inşaat sektörü olmasına rağmen yaptıkları çalışmalarla oluşan olumsuz tablodan en az düzeyde etkilenmeye gayret gösterdiklerine işaret eden şirket CEO'su Nuh Yükselgüngör, "Geçmişte 4-5 fuara katılıyorsak bu yıl yurtdışında; Belçika, Hollanda, Almanya, İngiltere, Danimarka ve Rusya'da düzenlenen en az 7-8'e fuara katılmaya başladık. Tanıtımlara ağırlık verip, yaptığımız inşaatlarda müşterilere yenilikler sunarak satış grafiğimizi düşürmemeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Kayseri'de 27 yıl önce inşaat sektörüne adım attıklarını, Kayserili olan Mimar Sinan'ın anısına şirketi de Sinan İnşaat adı altında kurduklarını anlatan Nuh Yükselgüngör, 4 yıl sonra Mersin'e gelerek çalışmalarına burada devam ettiklerini bildirdi.

Geçmiş yıllara göre günümüzde çalışma tempolarını daha çok artırmak durumunda kaldıklarına işaret eden Nuh Yükselgüngör, artık daha fazla emlakçıyla görüşmeye başladıklarını, tanıtım atağına geçtiklerini, bunun yanında krizden daha az etkilenmek adına masrafları en aza indirebilmek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. 600 sigortalı çalışan ile faaliyetlerini sürdürdüklerine değinen Yükselgüngör, son olarak Mersin Çeşmeli'de 400 daireden oluşan Liparis Gilindires Tatil Sitesi ile  Ankara  Bahçelievler'de bir iş merkezi inşaatına devam ettiklerini bildirdi. İş merkezinin temmuzda tamamlanarak satışa sunulacağını açıklayan Yükselgüngör, 2007'de başlayan yazlık konutların ise 2010 Haziran'ında tamamlanacağını dile getirdi. Ankara'da yapımı devam eden iş merkezinin 12 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulduğunu ve 4 katlı olacağını anlatan Yükselgüngör, inşaatın alt katının alışveriş merkezi, üst katlarının ise büro ve dükkânlardan oluşacağını açıkladı. Ankara'nın yanı sıra İstanbul'a da açılmak istediklerini kaydeden Nuh Yükselgüngör, İstanbul'da da bir ofis açarak 2010'dan itibaren inşaatlarını bu kente de taşımak istediklerini söyledi.

GazeteParc


Geri Dön