27 / 04 / 2024

Mersin'e katlı kavşak projesi geliyor!

Mersin'e katlı kavşak projesi geliyor!

Meclis Toplantısında, Tulumba Kavşağı için hazırlanan, battı-çıktı olarak da adlandırılan katlı kavşak projesinin imar planlarına işlenmesi ile ilgili raporun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.




Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı ikinci birleşim toplantısı yapıldı. 

Kongre ve Sergi Sarayı'nda ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocaman başkanlığında gerçekleşen Meclis Toplantısında, Tulumba Kavşağı için hazırlanan, battı-çıktı olarak da adlandırılan katlı kavşak projesinin imar planlarına işlenmesi ile ilgili raporun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Tulumba Kavşağı'nı yıkım kararının ardından yeni projenin tamamlandığını ve projenin yakın zamanda hayata geçeceğini söyleyen Başkan Kocamaz, "Mevcut Tulumba Kavşağının bulunduğu yerdeki kavşak düzenlemesi yeniden yapılmıştır. Buna göre. güneyden kuzeye doğrıı İnönü Bulvarı üzerinden battı-çıktı şeklinde trafik akışı sağlanacak. GMK Bulvarı'nda ise geçiş, hemzemin olarak mevcut yol üzerinde yapılacaktır. Burada ışıksız olarak düşünülen bu kavşak düzenlemesi ile akıcı bir trafiğin sağlanmasını hedefliyoaız. Tulumba Kavşağı ile birlikte, bir kavşağı daha köprülü kavşak olarak düzenleyerek ve Mersinlilerin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu. 

Meclis Toplantısı nda ayrıca, hatlardaki yolcu yoğunluğu nedeniyle sıkıntılar yaşandığından, sıkıntıların çözüme kavuşması ve Mersinlilerin rahat yolculuk etmesi için 10 adet 18 metrelik körüklü tipte otobüs aracı satın alınabilmesi için, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a oy birliği ile yetki verildi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belesiyesi'nin Cemevi talebine yüzde 50 maddi destek verebileceklerini ifade etti. Meclis oylamasına sunulan teklifin ilgili komisyonlara havale edilip görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 


Ortadoğu


Geri Dön