26 / 04 / 2024

Merter Metro İstasyonu’ndaki kaçak büfe kaldırıldı!

Merter Metro İstasyonu’ndaki kaçak büfe kaldırıldı!

İBB tarafından Merter Metro İstasyonu’nun yanına kaçak olarak kurulduğu iddia edilen büfe İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada büfenin İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık’a ait olduğunu iddia etti.



İBB tarafından Merter Metro İstasyonu’nun yanına kaçak olarak yapıldığı iddia edilen büfe olduğu yerden kaldırıldı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin encümen kararı ile izin belgesi olmaksızın Merter Metro İstasyonu yanına kurulan ve Güngören Belediyesi Zabıta ekipleriyle İBB zabıtalarını karşı karşıya getiren kaçak büfe gece 21:30 sıralarında İBB ekipleri aracılığıyla olduğu yerden kaldırıldı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir yaptığı açıklamada büfenin İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık'a ait olduğunu iddia etti ve "Peşkeş arıyorsanız işte burasıdır" şeklinde konuştu. Başkan Demir daha sonra İBB Başkanı İmamoğlu'dan inceleme talebinde bulundu.

Merter metro istasyonunun yanına kaçak olarak kurulduğu iddia edilen büfe akşam saatlerinde olduğu yerden İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Konuya ilgili açıklamalarda bulunan Güngören Belediyesi Başkanı Demir, kaçak konulan büfenin belgelerinin de incelendiğinde, büfeyi işletecek şirket ile İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık’ın  şirketinin adreslerinin aynı olduğu söyledi.

İBB Meclis Toplantısı’nda konuşma yapan Güngören Belediye Başkanı Demir, büfenin İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık'a ait olduğunu iddia etti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin günlerdir kaçak bir büfeyi için nöbet halinde beklediğini anlattı.

Akşam saatlerinde kaldırıldı

Encümen kararı olmadan ve izin belgesi ibraz edilmeden Merter metro istasyonuna konulduğu bildirilen büfe akşam saatlerinde kaldırıldı. Güngören Belediye zabıtası ile İBB zabıtasını karşı karşıya getiren büfe saat 21:30 sıralarında İBB ekipleri tarafından kaldırıldı.

Ali Kınık'a ait olduğu iddia edildi

İBB Meclisinde gerçekleşen toplantının sonuna doğru söz alan Güngören Belediye Başkanı Bünyemin Demir, büfeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Demir yaptığı açıklamada, büfenin İYİ Partili meclis üyesi Ali Kıdık'ın olduğunu iddia etti. Kaçak konulan büfenin belgelerinde büfenin konulduğu günden 7 gün sonra işletecek şirketin kurulduğunu ve kurulan şirketin adresi ile İBB İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık'ın sahibi olduğu şirketin adreslerinin aynı olduğunu ifade etti.

 Başkan Demir ayrıca büfeye ilgili yaptığı açıklamada; "Peşkeş arıyorsanız işte burasıdır" diyerek tepki gösterdi.

Merter Metro İstasyonu’ndaki kaçak büfe kaldırıldı!

İmamoğlu'na inceleme talebi

Büfeyle ilgili hazırlanan belgelerin de usulsüz olduğunu vurgulayan Başkan Demir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na inceleme talebinde bulundu. Konuşma yapan Başkan İmamoğlu ise konuyla ilgili incelemeyi yapacağını söyledi.

Merter metro istasyonuna kaçak büfe mi yapıldı?


Geri Dön