25 / 04 / 2024

Merter Şehir Parkı çevresindeki arazilere imar izni yok!

Merter Şehir Parkı çevresindeki arazilere imar izni yok!

Birçok inşaat firmasının iştahını kabartan ve Veliefendi Hipodromu'nu da içine alan araziyi şehir parkı yapma sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre arazilere de imar izni vermiyor.



Emlak Konut'tan aldı Merter E-5 (D100) Karayolu ile sahil yolu arasında kurulacak şehir parkındaki imar planlamaları durduruldu. 

Birçok yatırımcının iştahını kabartan ve Emlak Konut GYO'nun satılığa çıkardığı araziyi 196 milyon liraya satın alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, diğer parselleri de ücretini ödeyerek satın almaya başladı. 

Ulusoy'a da geçit yok Dünyanın sayılı şehir parklarından birini İstanbul'a kazandırmak isteyen Başkan Topbaş, çevredeki arazilerin imar taleplerini de geri çevirdi. Eski Ulusoy Terminali olarak bilinen Baykanlar Tekstil'in servet değerindeki arazisine Bakırköy Belediyesi imar izni verdi ama bu izin Topbaş'tan döndü. 

Kamulaştırma başladı İmar planlarında ticaret ve turizm alanı gözüken alanla ilgili olarak Bakırköy Belediyesi'nin 2013 yılında verdiği imar izni, Büyükşehir Belediye Medisi'nde Başkan Topbaş'ın vetosuna takıldı. 

Topbaş, park yapma sözü nedeniyle imar izni vermediği alanın kamulaştırılması için çalışmalarını hızlandırdı. 

Emlak GYO'nun satışa çıkardığı dev araziyi satın alarak şehir parkı yapma sözü veren Başkan Kadir Topbaş, çevredeki arazileri de satın almak için harekete geçti. 



İstanbul Gazetesi 


Geri Dön