25 / 04 / 2024

Merzifon OSB'ye arsa tahsisi müjdesi!

Merzifon OSB'ye arsa tahsisi müjdesi!

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon OSB'de arsa tahsisinde uygulanan indirim oranının yüzde 60'a çıkarıldığını açıkladı.



AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon OSB'de arsa tahsisinde uygulanan indirim oranının yüzde 60'a çıkarıldığını açıkladı. 

Amasya'nın Merzifon ilçesinde özel bir restoranda gazetecilerle buluşan Çilez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesiyle ilgili kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı. 

Merzifon OSB ye arsa tahsisi müjdesi! 

Türkiye'nin uzun bir süreçten geçtiğini söyleyen Çilez, tamamen veya kısmen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesinin yatırımcıları motive edeceğini, OSB'lerde yeni yatırımların artacağını ifade etti.

OSB'lerde yatırım yapacakların "can suyu" niteliği taşıdığını ve ülke ekonomisine pozitif yansımaları olacağını belirten Çilez, şu açıklamalarda bulundu: 

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Organize Sanayi Bölgelerindeki arsa tahsis oranlarını açıkladı. Karara göre ikinci ve üçüncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB'lerde uygulanan indirim oranları arttırıldı. Daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip ikinci kademe ilçelerde yüzde 60'a çıkarıldı. Yani arsa bedellerinin yüzde 60'ını devlet, yüzde 40'ını yatırımcı ödeyecek. Amasya merkez ve Merzifon 2. kademe gelişmiş ilçeler arasında yer alıyor. Yatırımcılara hayırlı, uğurlu olsun."

Merzifon OSB'de 41 firmanın 4 bin kişiye istihdam sağladığını söyleyen Çilez, "Merzifon Organize Sanayi Bölgesi, üretimler, ihracat ve cari açığa olan pozitif etkisiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne her zaman destek sağlıyor. Organize Sanayi Bölgemizin bugünlere gelmesine katkı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 4 bin kişiye istihdam sağlayan, kaliteli ürünlerin üretildiği Organize Sanayi Bölgemiz, her geçen gün gelişiyor. Devlet, siyaset işbirliğiyle Organize Sanayi Bölgemizde büyük ivme yakaladık. 2002 yıllarında Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanırken AK Parti iktidarları döneminde bu rakam 4 binlere çıktı. Bu rakamdaki en büyük etken teşvik yasalarıdır. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi, bir başarı hikayesidir. Merzifon, Amasya üretiyor, Türkiye kazanıyor" dedi.


Geri Dön