26 / 04 / 2024

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.



Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile kuruluş çalışmaları hız kesmeden devam eden Havza OSB'de incelemeler yaptı.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen ziyaretten sonra gazetecilere açıklamalar yapan Zülkif Dağlı, organize sanayi bölgesi tamamıyla faaliyete geçtiğinde burada toplamda 3 bin 500'ün üzerinde kişinin istihdam edileceğini söyled.

Organize sanayi bölgesinin Havza merkeze 13, Samsun limanına 70, Samsun-Çarşamba Uluslararası Havalimanı'na 94, Merzifon Havaalanı'na 42, Samsun-Sivas demir yoluna 2 ve Samsun-Ankara kara yoluna 2 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen Vali Dağlı, yatırım yapmak isteyenler için organize sanayi bölgesinin cazip bir konuma sahip olduğunu dile getirdi.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

OSB'de altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Vali Dağlı, "960 dönüm üzerinde 46 adet sanayi parseli bulunan Havza OSB, tüm altyapı tesislerinin tamamlanmış olması ve konumu nedeniyle de yatırımcılarımız tarafından yoğun talep görmektedir. Önümüzdeki yıllarda oluşacak talepleri de karşılayabilmesi için OSB'nin güney, kuzey ve doğu kısmında bulunan ve engebeli olmayan 3 bin 500 dönüm arazinin bölgeye kazandırılması amacıyla gerekli çalışmalar Valiliğimiz koordinesinde Havza Belediyesi ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmektedir." diye konuştu.

Vali Dağlı, OSB'nin toplamda 10 bin dönüme çıkabilecek potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:  "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler. OSB'miz KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz veya kar payı desteği gibi birçok avantajın bulunduğu 5. Bölge avantajlarından yararlanmaktadır. Havza OSB ayrıca, Samsun il merkezine 35-40 dakika mesafede olmasının yanı sıra kara, deniz, hava ve demir yolu olmak üzere 4 ulaşım ağına da yakın olması nedeniyle yatırımcılarımıza çok önemli yararlar sağlamaktadır. Havza OSB'ye Samsun-Sivas demir yolu hattından özel hat çekimi ve istasyon yapılmasıyla ilgili TCDD Genel Müdürlüğü ile anlaşmalar sağlanmış olup hat ve istasyon en kısa zamanda yapılacaktır. Bu bağlantıyla firmalarımız ürünlerini Sivas üzerinden Bakü-Tiflis-Çin'e ve yine Sivas üzerinden Ankara-Avrupa'ya ulaştırma imkanına sahip olacaktır."

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!


Geri Dön