25 / 04 / 2024

Mesa Bodrum Demirbükü'nün villa etabında yaşam başladı!

Mesa Bodrum Demirbükü'nün villa etabında yaşam başladı!

Firma: Mesa Grup

Proje: Mesa Bodrum Demirbükü

Ulaşılabilir lüksü doğayla bir araya getiren mimarisiyle gayrimenkul sektörünün en seçkin ve özel projelerinden olan Mesa Bodrum Demirbükü, bu yaz villa etabının teslimini yaptı.



Ulaşılabilir lüksü doğayla bir araya getiren mimarisiyle gayrimenkul sektörünün en seçkin ve özel projelerinden olan Mesa Bodrum Demirbükü, bu yaz villa etabının teslimini yaptı.

Mimari bütün ayrıntıların doğayla bir araya getirildiği kusursuz uyumun bulunduğu Mesa Bodrum Demirbükü projesinde villaların tamamına yakını satıldı. Güneş kontrolü, pergolalar ve kırıcılarla sağlandığı için bütün villalar dört mevsim boyunca yeterli seviyede ışık görüyor. Villalarda ayrıca yerden ısıtma özelliği yer alıyor. 48 adet villanın hepsinde, deniz manzarasının tadını yalnızca konut sahiplerine ait bir havuzda çıkarma fırsatı da bulunuyor. Cam ağırlıklı tasarlanan ön cepheler nefes kesici koyun maviliğini villalara getiriyor. 

Mesa Bodrum Demirbükü nün villa etabında yaşam başladı!

Rafine zevklerin stil sahibi estetik detaylarla bir araya geldiği çok özel projenin tasarım sürecinde Mesa, yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılı projeye imza atmış Erginoğlu - Çalışlar Mimarlık Ofisi ile çalışmalarını sürdürdü. Proje, doğa ile bütünleşen bir mimari yaklaşımın yanı sıra zamansız, etkin ve çağdaş bir tasarımla hayata geçirildi. Yoğun şekilde ahşap ve taş kullanılan Mesa Bodrum Demirbükü'ndeki geçirgen yüzeylerle güneş ışığından maksimum yarar sağlanması planlandı. Proje, Iconic Awards ödülü ile bulunduğu doğayla güçlü ilişkiler kuran ‘Yenilikçi Mimari’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Mesa Bodrum Demirbükü görünmez, duyulmaz, hissedilmez şekilde tanımlanabilen mimari, “non-invazif” felsefenin en başarılı örneklerinden biri oldu.

Bütün evlerin deniz manzarasının bulunduğu projede, 200 bin metrekarelik arazinin 130 bin metrekaresi yeşil için kullanıldı. Projeye özel geliştirilen yazılım aracılığıyla arazideki zeytin ve çam ağaçlarının konumu tespit edildi, yapılar ağaçların ve bitki örtüsünün konumuna uygun şekilde yerleştirildi. Arazide yer alan zeytin ağaçları inşaat sonunda arazi içindeki konumlarına yeniden yerleştirilmek üzere farklı bir alana taşındı, bu şekilde hasar görmeleri engellendi. Mesa, her projesinde olduğu gibi bu özel projesinde de projenin bulunduğu bölgenin florasına uygun şekilde peyzaj mimarisini hayata geçirdi. Çam ormanının içinde küçük, romantik bir yolculuğun ardından varılan projede; Demirbükü koyunun doğasına ve dokusuna uygun sandal, zeytin ve sakız ağaçları, kızılçam, servi ve kocayemiş yer alıyor. Farklı kotlardaki havuz terasları etrafında yer alan bu ağaçlar sayesinde ister güneş ister ağaç gölgeleri altında dinlenirken doğa ile bütünleşmek Mesa Bodrum Demirbükü farkı ile mümkün oluyor. 

Proje genelinde biri sahil bölgesi diğeri sosyal merkezde olacak şekilde iki adet havuz bulunuyor. Özgün tasarım ayrıntılarıyla yapılan havuzlar, çevresindeki farklı çam ağacı türleriyle doğa ile bütünleşmiş bir atmosfer oluşturuyor. 281 metrekare olan sahil havuzu denize çok yakın bir uzaklıkta yer alırken havuzun tasarımında hem form hem de malzeme seçiminde doğal ortam özellikleri göz önüne alındı. Mesa Bodrum Demirbükü projesindeki 19 bin metrekare büyüklüğe sahip iddialı sahil alanı bu yaz itibariyle dışarıdan da misafirlerini ağırlıyor.

Mesa Bodrum Demirbükü nün villa etabında yaşam başladı!

2,5 kilometre uzunluğa sahip koşu ve yürüyüş parkuru, günlük yürüyüşlerin tabiatın kalbinde gerçekleştirilmesine fırsat sunarken bu nadide yaşam alanında çeşitli organizasyonlara ve aktivitelere ev sahipliğinde bulunacak sahil tesisi ile villalar arasındaki yoğun yeşil alan, herhangi bir gürültünün evlere gitmesine de engel oluyor. Mesa Bodrum Demirbükü'nde günün her anında yaşamınızı kolaylaştıran asistan hizmetleri, aktivite takvimi hazırlanması, restoran rezervasyonlarının gerçekleştirilmesi, yalnızca kişiye özel kara ve deniz yolu ulaşımına ilave hava yolu ulaşımı ile de lüks ve benzersiz bir yaşam Mesa farkıyla sağlanıyor. 

MESA tarafından “en iyi”yi hayata geçirmek için dizayn edilen projede ayrıca Dereköy Lokantası’nın yaratıcılarının hayat verdiği Naru da Haziran itibariyle restoran ve sahil işletmesi olarak hizmet sunmaya başladı. Yalnızca proje sakinlerine değil dışarıdan misafirlere de hizmet veren Naru haftanın yedi günü 10.00 – 01.00 saatleri arasında açık. Otopark ve vale hizmetinin bulunduğu Naru’ya aynı zamanda deniz yoluyla ulaşım da sağlanabiliyor. 

Farklı metrekare seçenekleri bulunan toplam 196 rezidans; özel girişleri, geniş terasları, estetiği işlevsellikle bütünleştiren iç mimarisi, müstakil villa hissi yaratan tasarımı ve her birini çevreleyen sonsuz yeşiliyle bambaşka bir hayata kapı aralıyor.

Torba’ya 3 dakika, Göltürkbükü’ne 8 dakika, Bodrum Merkez’e 10 dakika ve Yalıkavak’a 15 dakika uzaklıkta yükselen Mesa Bodrum Demirbükü, Milas-Bodrum Havaalanına ise sadece 35 dakika mesafede konumlanıyor. Mesa Bodrum Demirbükü, Bodrum’un en büyük marinaları olan Yalıkavak Marina’ya 13 deniz mili, D-Marin Turgutreis’e 19 deniz mili, Milta Bodrum Marina’ya ise 30 deniz mili uzaklıkta yer alıyor. 

Web: https://www.mesabodrum.com/


projeye sor



Geri Dön