26 / 04 / 2024

MESA'dan 11 yeni proje geliyor!

MESA'dan 11 yeni proje geliyor!

MESA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu, Rusya, Almanya, Polonya, Sırbistan ve Özbekistan olmak üzere yurt dışında 8 yeni projeye başlayacaklarını müjdeledi.



MESA, İstanbul'da geçen senenin değerlendirildiği, bu yılın projeksiyonunun paylaşıldığı ve şirketin 50 yıllık serüveninin de masaya yatırıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, toplantıda konuşan MESA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu hedeflerinin MESA’yı dünyada da tanınan bir Türk markası haline getirmek olduğunu ve bu yılın hem yurt içinde hem de yurt dışı taahhüt ve yatırım projeleri açısından çok güçlü olacakları bir yıl olacağını dile getirdi.

Mert Boysanoğlu, 2018'de başladıkları yurt dışına odaklanma sürecinin meyvelerini bu yıl almaya başladıklarını belirterek “Konutun yanı sıra farklı sektörlerde de MESA’yı marka haline getireceğiz. Öncelikli olarak MESA İMALAT ve MESA PROJE’de yeni hedefler belirleyerek hızlı bir şekilde çalışmaya başladık” dedi.

Yurt dışında 8, Türkiye'de 3 yeni proje

Rusya, Almanya, Polonya, Sırbistan, Özbekistan'da olmak üzere yurt dışında 8 yeni projeye başlayacakları söyleyen Mert Boysanoğlu, “2020 içerisinde yurt dışında yeni projelerimiz ile beraber toplamda 1 milyar dolarlık bir iş hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Yurt içinde toplam 8,3 milyar lira yatırım büyüklüğüne sahip 9 projemizde inşaatlarımıza ve satışlarımız devam ediyoruz. Bu projelerimizde toplam 2 bin 840 adet konut üretiyoruz. Yurt dışında olduğu gibi Türkiye’de de yeni projelerimiz var. 2020 yılında Çengelköy'de ve Beykoz'da yeni projelerimize başlayacağız. Ayrıca Yeşilyaka Su projemizin ikinci etabına da başlamayı planlıyoruz. Yaklaşık 750-800 milyon TL yatırım değerine sahip bu 3 projemizde 550-600 civarında konut inşa edeceğiz” dedi.

Boysanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "Özbekistan'da yaklaşık 1 yıl önce başladığımız, 2 bin 500 konut, ticari ve eğitim alanlarından meydana gelen Olmazor Business City projesinin yüzde 50'sini tamamlamış durumdayız. Bu yıl mart ayında Taşkent'de ikinci projemiz Yunusabad'a, ardından Askaabad projesine başlayacağız. Sırbistan'da ise yıl içerisinde toplam inşaat alanı 200 bin metrekare olan bir AVM ve 40 bin metrekarelik bir ofis projesine başlamayı hedefliyoruz. İlk işimizi 1991 yılında gerçekleştirdiğimiz Rusya pazarına sıkı bir dönüş yapma hedefimiz var. Bu bağlamda Rusya pazarında 20 yıldan fazla deneyimli lokal bir firma ile birleştik ve yaklaşık 1 yıldır üzerinde titizlik ile çalıştığımız iki projenin imza aşamasına geldik.

1997 yılından beri aktif olduğumuz Polonya'da ise Melior bölgesinde yeni aldığımız 25 bin metrekarelik arsamız üzerinde proje geliştirme çalışmalarımız sürüyor. İlk etabına bu yılın ilk çeyreğinde başlamayı hedefliyoruz. Toplam yatırımımızın 80 milyon dolar olmasını planlıyoruz. 1995 yılında ilk defa geliştirici olarak proje gerçekleştirdiğimiz Almanya'da da yeniden çalışmalara başladık. Başta Frankfurt şehrinde yap-sat projeler olmak üzere Almanya genelinde lokal bir ortağımız ile beraber taahhüt işlerini de takip ediyoruz. Hamburg şehrinde yapılması planlanan 60 bin metrekarelik ofis ve konut projesi ile ilgili sözleşme görüşme aşamasına geçtik ve bu yıl ortalarında imzalamayı planlıyoruz. 2020 içerisinde yurt dışında yeni projelerimiz ile beraber toplamda 1 milyar dolarlık bir iş hacmine ulaşmayı hedefliyoruz.”

 

MESA Holding, 2019'u yaklaşık 1,5 milyar TL ciro ile kapattı!


Geri Dön