23 / 04 / 2024

Mesleki yeterlilik belgesine malzeme üreticileri de el attı!

Mesleki yeterlilik belgesine malzeme üreticileri de el attı!

İnşaat sektöründe uygulamaya geçmesi ertelenen mesleki yeterlilik belgelerine malzeme üreticileri de el attı. Mesleki Yeterlilik Belgesi, işverene de avantaj sağlıyor.



İnşaat sektöründe uygulamaya geçmesi ertelenen mesleki yeterlilik belgelerine malzeme üreticileri de el attı. 


Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalitenin yükseltilmesini hedefleyen DYO, ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarına vize verecek. DYO Akademi Belgelendirme Bölümü'nün, inşaat boyacı ustalarından sonra ısı yalıtımcılarına yönelik ulusal yeterliliklere dayalı sınav ve belgelendirme yapmak üzere resmen yetki aldığı açıklandı. Isı yalıtımı ustalığı da Mesleki Yeterlilik Belgesinin zorunlu olduğu meslekler arasında yer alıyor. 


SINAV ÜCRETLERİNİ İŞSİZLİK SİGORTASI KARŞILIYOR 


Kişiye mesleğine dair bilgi ve becerilerini kanıtlama fırsatı veren ve işe alımlarda öncelik kazandıran Mesleki Yeterlilik Belgesi, işverene de avantaj sağlıyor. İşe alınacak kişinin taşıması gereken bilgi ve becerilerin önceden bilinmesi, işe uygun olmayan adayı istihdam ederek para ve zaman kaybetme riskini azaltıyor. Üstelik MYK tarafından Yetkilendirilmiş Belgelendirme Ruruluşlan tarafından yapılan sınavların sınav ve belgelendirme ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanıyor. 



100 PUAN ÜZERİNDEN EN AZ 80 ALMAK GEREKİYOR 


DYO Akademi'ye başvuran ustalar, MYK 12UY0057-3 Isı Yalıtımcısı Ulusal Yeterliliğinde belirtilen; Aı: Isı Yalıtımında İş Organizasyonu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yeterlilik Birimi ve A2: Dış Cephelerde Isı Yalıtımı (Mantolama) yeterlilik kriterlerini sağlayacak şekilde teorik ve uygulamalı sınavlardan geçecek. Adayın uygulama sınavında başanlı olması için kritik adımların tamamında yüksek performans ortaya koyması koşuluyla, sınavın genelinden 100 puan üzerinden 80 puan alması gerekiyor. 


UYGULAMA SÜRESİ 31 ARALIK'A UZATILDI 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 25.05.2015 tarihinde yayımladığı tebliğ uyannca tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale geldi. 

Daha önce 26 Mayıs'tan itibaren başlayacağı açıklanan belge zorunluluğunun süresi, 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı. İnşaat Boyacısı ve Isı Yalıtımcısı meslekleri de bu kapsam dahilinde bulunuyor. 


Taraf


Geri Dön