20 / 04 / 2024

Tokat'taki inşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Tokat'taki inşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

25 Mayıs 2015 tarih ve 29366 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Tokat'ta Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan işçilerin belgelerini verdi.



25 Mayıs 2015 tarih ve 29366 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, Tokat'ta tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan başarılı işçilere mesleki yeterlilik belgesi verildi. 


Belgeler, TTSO Başkanı Ahmet Arat, İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür V. Turgut Pekdemir ve Tokat Tüm İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Murad Şahin önderliğinde törenle teslim edildi.


Tokat Tüm İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Murad Şahin yaptığı konuşmasında "1 Ocak 2017'den itibaren belgesiz çalışılması kesinlikle yasaklandı. Bu doğrultuda başlattığımız çalışma ile inşaat sektöründe çalışan işçilerimizin sıkıntı yaşamamaları için kurslar düzenlemeye başladık. Netice itibariyle de Tokat'in ilk mesleki yeterlilik belgeleri, bugün düzenlediğimiz bu tören ile hak sahiplerine verildi. Belgelerin bir başka büyük önemi ise AB uyum yasalarına göre belge yurt dışında da geçerli olması. Tüm kardeşlerimize belgeleri hayırlı uğurlu olsun" dedi.  


Tokat İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık ise "Belgelerini almayanlar iş müfettişleri tarafından yapılacak denetimlerle tespit edilecek ve 2017 yılı için 527 TL idari para cezası uygulanacak. İşverenlerimiz mutlaka ama mutlaka çalıştırdıkları işçilerin mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmalarını sağlasınlar. 31 Aralık 2017 yılına kadar devletimiz bu belgeleri almaya hak kazanan işçilerin tüm masraflarını karşılıyor. Bu belgeyi vermeye akredite olan kuruluşlara yapılacak müracaat ile belge başvuru ve kurs masrafları devlet tarafından karşılanıyor" diye konuştu. 



Tokat Gazetesi 


Geri Dön