28 / 03 / 2024

DYO Mesleki Yeterlilik Belgesi

DYO Mesleki Yeterlilik Belgesi

İnşaat sektöründe uygulamaya geçmesi ertelenen mesleki yeterlilik belgelerine malzeme üreticileri de el attı. Mesleki Yeterlilik Belgesi, işverene de avantaj sağlıyor.

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

DYO Akademi’nin sınavlarını geçen ustalar mesleki yeterlilik belgelerini aldı!

2015 yılından itibaren boya ustaları için zorunlu hale gelecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, ilk sınavını yaptı.DYO Akademi’nin sınavlarını geçen ustalar mesleki yeterlilik belgelerini aldı.

DYO'dan Mesleki Yeterlilik Belgesi!

Boyacının yeni belgesi DYO'dan. DYO, Avrupa Birliği standartlarına göre oluşturulmuş ulusal meslek standartlarında tanımlanan bilgi, beceri ve yetkinliklerini ispatlayarak ustalıklarını belgelendirecekleri yeni bir merkez kurdu...

DYO Mesleki Yeterlilik Belgesi veren ilk boya markası oldu!

DYO sadece yetkilendirilmiş kurumlardan alınabilen MYK onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi, hem ustaya hem işverene kazandırıyor. Üstelik inşaat sektöründe çalışanlar için yasal olarak alınması zorunlu bir belge...

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

98 bin kişi işsiz kalabilir! O şart yılbaşından sonra getiriliyor! İşte detaylar!

Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu valeler için getirildi. Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yılbaşından sonra aktif olacak. İşte detaylar!

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

SON DAKİKA... Mesleki Yeterlilik Kurumundan gelen son dakika haberine göre belgesi olmayanlar çalışamayacak. Bu kapsamda 16 meslek için yeni düzenleme geldi.

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Belge almayan inşaatta çalışamayacak!

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Mersin'de inşaat işçileri belgelerine kavuşuyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, istihdama destek vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolüne imza attı.

Milaslı emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı!

Milas'ta Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına katılarak başarılı olan emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı. Emlak Akademi ve Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme Ltd.Şti  Sınav Koordinatörü Mehmet Sert, belge almaya hak kazananları tebrik etti. 

Müjde! Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı!

Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviki ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviklerin süresi uzatıldı.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Emlakçılık meslek olarak kabul edildi! Genç istihdamın önü açıldı!

Türkiye’de artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapamayacak. 18 yaşını doldurmuş her genç ise gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimlerine tabii olduğunda emlak sektöründe çalışabilecek.

DYO Mesleki Yeterlilik Belgesi Haberi

DYO Mesleki Yeterlilik Belgesi

İnşaat sektöründe uygulamaya geçmesi ertelenen mesleki yeterlilik belgelerine malzeme üreticileri de el attı. 


Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalitenin yükseltilmesini hedefleyen DYO, ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarına vize verecek. DYO Akademi Belgelendirme Bölümü'nün, inşaat boyacı ustalarından sonra ısı yalıtımcılarına yönelik ulusal yeterliliklere dayalı sınav ve belgelendirme yapmak üzere resmen yetki aldığı açıklandı. Isı yalıtımı ustalığı da Mesleki Yeterlilik Belgesinin zorunlu olduğu meslekler arasında yer alıyor. 


SINAV ÜCRETLERİNİ İŞSİZLİK SİGORTASI KARŞILIYOR 


Kişiye mesleğine dair bilgi ve becerilerini kanıtlama fırsatı veren ve işe alımlarda öncelik kazandıran Mesleki Yeterlilik Belgesi, işverene de avantaj sağlıyor. İşe alınacak kişinin taşıması gereken bilgi ve becerilerin önceden bilinmesi, işe uygun olmayan adayı istihdam ederek para ve zaman kaybetme riskini azaltıyor. Üstelik MYK tarafından Yetkilendirilmiş Belgelendirme Ruruluşlan tarafından yapılan sınavların...