26 / 04 / 2024

Mesut Özakcan: Efeler'e modern hizmet binası kazandıracağız!

Mesut Özakcan: Efeler'e modern hizmet binası kazandıracağız!

Efeler ilçesinin yeni kurulduğunu ve sıfırdan bir belediye yapılanması içerisinde olduklarının altını çizen Özakcan, "Yeni belediye olmanın getirdiği bir takım sıkıntılar var. Ancak adım adım bu sıkıntıları aşıyoruz" dedi




 Efeler ilçesinin yeni kurulduğunu ve sıfırdan bir belediye yapılanması içerisinde olduklarının altını çizen Özakcan, "Yeni belediye olmanın getirdiği bir takım sıkıntılar var. Ancak adım adım bu sıkıntıları aşıyoruz. Şuan sadece imarla ilgili konularda tıkanıklık yaşanıyor. Bu nedenli inşaat çalışmaları durmuş durumda. Bu sıkıntıyı aşmak için uğraşıyoruz. Emlak vergilerini dün itibariyle toplamaya başladık. 

Vatandaşlar vergilerini nereye ödeyeceklerini bilemiyor. Çeştepe ve Ovaeymir mahallerinin vergileri belediyemizden Umurlu, Tepecik ve Dalama mahallelerinde ise yerinden tahsil edilecek. Su ve mezarlık ile ilgili tüm işlemler Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Emlak, Çevre Temizlik, Ruhsat, Reklam Tabela Vergilerinin tahsilatlarını biz yapacağız. Gelecekte her şey daha güzel olacak. Mesaiymiş, haftasonuymuş belediye personelimiz ile birlikte sorunları çözmek için gayret ediyoruz " diye konuştu. 


KENTİN 3'TE BİRİNE HİZMET VERİYORUZ 

Belediye hizmetlerinin kiralık bir binada sürdürdüklerini ifade eden Özakcan şunları kaydetti: "Aydın'ın büyükşehir olacağı önden açıklanmıştı. Efeler Kaymakamlığı kurulup binası belirlenmesine rağmen Efeler Belediyesi konusunda bir çalışma yapılmadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'nun düzenlediği bu binada ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Birimlerimizi de bu binaya taşıyoruz. Yeni bir hizmet binası yapmayı istiyoruz. Yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veren Efeler Belediyesi'nin kiralık binada kaliteli hizmet vermesi düşünülemez. Yeni binamızı yapmayı düşündüğümüz Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne ait arazinin kamulaştırılması kararını meclisimizde aldık. Modern bir hizmet binası için projemizi hazırladık. Yer sorunu çözünce çalışmalarına başlayacağız." 


ÇORBADA TUZU OLMALI 

Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile bu konuda problem yaşayacaklarına inanmadığını dile getiren Özakcan, "Sayın Valimizin, bizim yapacağımız hizmetlerde çorbada tuzunun bulunması hem Valimiz hemde Efeler halkının faydasına olacaktır. Önemli olan hizmetse biz de kendimizi hizmete adamış kişileriz. 

Sıkıntı yaşanacağına inanmıyorum" şeklinde konuştu. 


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön