20 / 04 / 2024

Metal Yapı Konut'tan 1 milyar doların üzerinde inşaat yatırımı!

Metal Yapı Konut'tan 1 milyar doların üzerinde inşaat yatırımı!

Metal Yapı Genel Müdürü Akın Karali, 1 milyar doların üzerinde gayrimenkul ve inşaat projesine yatırım yaptıklarını belirtti.



Metal Yapı Konut, 1980 yılında Ömer Saçaklıoğlu tarafından emlak geliştirme alanında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Metal Yapı Konut çatısı altında gayrimenkul geliştirme ve inşaat, akaryakıt, enerji, gıda perakende, turizm otelcilik ve AVM işletmeciliği dahil olmak üzere 6 ana sektörde, 20 aktif şirket ve Saçaklı Holding A.Ş. yer alıyor. 


36 yıldır gayrimenkul sektöründe yer alan Metal Yapı Konut, bugüne kadar konut, ofis ve alışveriş merkezi projelerine ve İstanbul'da 17 projeye imza attı. Koru Florya, Aqua Florya AVM ve İstanbul Akvaryum, Ispartakule, Historia AVM, Crowne Plaza Florya, Flyinn Residence, Kemerlife 21 ve Kemerlife 22'nin de aralarında olduğu toplam 17 projede 1 milyon 343 bin metrekarelik inşaatı hayata geçirdi. 


Bu projelerle 1 milyar doların üzerinde gayrimenkul ve inşaat projesine yatırım yaptıklarını belirten Metal Yapı Genel Müdürü Akın Karali, "Şirketin önümüzdeki 5 yıl içerisinde planladığı projeler ve arsa stokuyla hedefi ise 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmak" diyor. 


Metal Yapı Konut'un halihazırda inşaatı devam eden 917 bin metrekarelik inşaat alanına sahip 7 projesi bulunuyor. Bu projeler İstanbul Tower Levent, Blue Lake Küçükçekmece, Güneş Tepe İstanbul, Kemer 23, Arcadium Life 3, Real Life ve Belgrad Life. Bu projelerin 1 milyar 750 milyon dolarlık bir yatırım değeri olduğunu ifade eden Karali, yeni başlayacak 3 projeleri daha olduğunu anlatıyor ve ekliyor: "350 milyon dolar yatırım değeri olan Ulus Belvedere Residence, 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan Zekeriyaköy projemiz ve 150 milyon dolar yatırım bedeli olan Göktürk 2B alanlarında çalışmalarımız olacak." 


Capital


Geri Dön