23 / 04 / 2024

Metehan Kavuk: İzmir'e risk alacak yatırımcılar lazım!

Metehan Kavuk: İzmir'e risk alacak yatırımcılar lazım!

İnşaat sektörüne 2006 yılında giren Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Başkanı Metehan Kavuk: "İzmir'in gelişmesi için altyapı planlanmalı ve risk alacak yatırımcı sayısı artmalı" dedi...



KARYAKIT istasyonu işletmek için 43 yıl önce Malatya'dan izmir'e gelen Kavuk bugün İzmir'in en önemli aile şirketlerinden bir tanesi olan Kavuklar Grubu'nun sahibi. Akaryakıt ve otomotiv sektöründe söz sahibi olan Kavuklar Grup, 2006 yılından itibaren girdikleri inşaat sektöründe,  İzmir  için önemli projeler üretti. Aradan geçen 8 yıllık süreçte başta Bayraklı Tower olmak üzere kentin çehresini değiştiren yapılara imza attı. Kavuklar Grubu'nun veliahtı Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Egeli Sabah'a özel açıklamalar yaptı. 


Gerçekleştirdiğimiz röportajda Metehan Kavuk, "İzmirli kaliteli, doğru olan her şeyi kabul ediyor. İzmir'in risk alan yatırımcıya ihtiyacı var" dedi. Öte yandan Kavuk, İzmir'in geleceğini, kentin yeni yüzünü, hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelere değindi. 


• İnşaat sektörüne ne zaman girdiniz? 

- 2006 yılında yatırım gayrimenkul sektörüne girdik. 2006-2008 yılları arasında nitelikli ve doğru arsalar ürettik. 2008-2011 yılları arasındaki süreçte gayrimenkul geliş- tirme bölümünü tamamladık. Asıl amacımız projeler geliştirmek. 

PROJE ŞİRKETİ 

• Hedefiniz nedir? 

- 2011 yılında Bayraklı Tower'a start verdiğimizde 5 yılda İzmir'in en büyük "Gayrimenkul geliştirme Proje Şirketi" olma hedefiyle yola çıktık. 2015 yılının son çeyreğinde bu hedefimizi yakalamış olacağız. 

Orta vadeden soma İzmir'den uluslararası arenaya çıkmış gayrimenkul geliştirme şirketi olarak İzmir merkez ofisli bir firma olmak istiyoruz. 

• En önemli projeniz hangisidir? 

-  Ankara  Asfaltı üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan ve şuan yaşamın sürdüğü Bayraklı Tower. Zaten Bayraklı Tovver Yeni Kent Merkezi'nde lansmana çıkan ilk proje. Bayraklı Tovver, 2-2.5 yıllık yapımı inşa süresi olan bir proje. İkisine de çok ciddi bir talep oldu. 

• İzmir'in gelişmesi için ihtiyacı olan şey nedir? 

- Öncelikle master planı yapılmalı. Altyapı planı ve ulaşım planları yenilenmeli. İnanıyoruz ki, İzmir'e gelecek yatırımlara kimse inanamayacak. Kentin geleceği çok parlak. 10 yılda bambaşka bir İzmir olacak. 30-50 yıl arasında dünya kentleri arasında mini metropol olacak. Önder firmalar risk almadığı sürece İzmir'in büyüme ihtimali yok. Kenti şuan Anadolulular büyütüyor. Artık daha az risk alan kişiler var. Onlar da risk alarak büyük projelere imza atarlarsa o zaman bu kent gelişir. 


Sabah Egeli


Geri Dön