16 / 04 / 2024

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Marmara bölge geneli ile Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir'in kuzey ve Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.




Yurdun kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara bölge geneli ile Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir'in kuzey ve Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ilk saatlerde Edirne'nin Enez ve Keşan ile Çanakkale Gelibolu Yarımadasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 



HaberTürk


Geri Dön