20 / 04 / 2024

Metin Ertürk: Kuyucak'ı TOKİ ile buluşturduk!

Metin Ertürk: Kuyucak'ı TOKİ ile buluşturduk!

2014 yılında Aydın Kuyucak ilçesinin başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Metin Ertürk, görev süresi boyunca pek çok başarılı projeye imza attı. Ertürk, gelecek dönemde farklı projeler hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.



Aydın’ın Kuyucak ilçesinde 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayı olarak girdiği seçimden zaferle ayrılan Metin Ertürk, yeni projeleri ile ilgili Yeni Asır Gazetesi'nden İhsan Karataş'a konuştu. 

İşte o röportajın ayrıntıları...

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde 2014 seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Metin Ertürk, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın adayı olarak girdiği seçimden de zaferle ayrıldı. Ertürk, yeni dönemde yapacağı hizmetlerle Kuyucak’a altın çağ yaşatmaya devam edecek. 

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 2014 seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Metin Ertürk, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nın adayı olarak girdiği seçimden de zaferle ayrıldı. Büyük bir oy farkıyla yeniden başkanlığa seçilen Ertürk, sevecen, hoşgörülü, merhametli, adil ve şefkatli tavrıyla Kuyucak halkının gönlünde taht kurdu. Görev süresi içerisinde hayata geçirdiği projelerle vatandaşların takdirini kazanan Ertürk, kazandırdığı projelerle Kuyucak'ı parmakla gösterilen bir ilçe haline getirdi. Sadece Aydın'da değil tüm Türkiye'de eşi görülmemiş projeleri hayata geçiren Ertürk, yeni dönemde yapacağı hizmetlerle Kuyucak'a altın çağ yaşatmaya devam edecek. Başarılı bir başkanlık dönemiyle 'Gönül Belediyeciliği'nin Kuyucak'ta devam etmesini sağlayan Ertürk, yeni dönemdeki projeleri için Yeni Asır'a önemli açıklamalarda bulundu.

 Metin Ertürk: Kuyucak ı TOKİ ile buluşturduk!

TOKİ İLE BULUŞTURDUK

Kuyucak'a Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş bir pazaryeri yaptınız. Bu proje ve  TOKİ  ile GES projeleriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz? 

Görev süremiz içerinde birçok alanda önemli projeleri hayat geçirdik. Kuyucak'ın ihtiyacı olan kapalı pazaryerini inşa ettik. 19 bin metrekare alana sahip kapalı pazaryerimiz üç kattan oluşuyor. Pazaryerinde 200 araçlık otopark alanı, züccaciye, hırdavat ve konfeksiyon alanı, sebze, meyve, et, süt ve süt ürünleri satış alanı, merkezi ısıtmalı ve soğutmalı 700 kişilik düğün salonumuz ve 35 adet dükkan bulunuyor. Asansör ve yürüyen merpenlerin de içinde bulunduğu Kapalı Pazaryerimiz engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza da uygun inşa edilerek, kışın soğuk ve yağmurlu günlerde hijyenik ve konforlu bir ortamda pazar alışverişlerini yapabilecekleri modern pazaryerini ilçemize kazandırdık. Kuyucak'ı TOKİ ile buluşturduk. Bu anlamda 90 metrekarelik 2+1 konut tipli 120 daire, 120 metrekarelik 3+1 konut tipli 60 daire, iki adet çocuk parkı, 8 engelli olmak üzere 104 araçlık otoparkı kapsayan 9 bloktan oluşuyor. Geçen yıl Ekim ayında hak sahiplerine anahtar teslimi yaptık. İlçemize hayırlı olsun. Ayrıca Kurtuluş Mahallemizde 229 bin 586 metrekarelik arazinin 30 bin metrekarelik kısmı kullanılarak 1MW'lık Güneş Enerji Santrali kurulup enerji üretimine başladık. Panel sayısı 3 bin 740 olan tesisimizden yıllık ortalama 1 milyon 200 bin gelir sağlıyoruz.

GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ

Gençlere büyük önem veriyorsunuz. Bu anlamda Kuyucak'ta gençlere yönelik hangi projeleri hayata geçirdiniz? 

Gençlerimize yönelik önemli projeler yaptık. Bunlardan ilki Kuyucak Gençlik Merkezi projesi. Kuyucak Gençlik Merkezi Sosyal Tesisleri yüzme havuzu projemiz ile gençlerimizin, halkımızın ve öğrencilerimizin daha keyifli vakit geçirmelerini amaçladık. Bu iki katlı tesisimizi, toplam 23 bin 143 metrekare alan üzerine yaptık. Yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, voleybol, tenis kortu, halı saha ve yürüyüş yolu ile gençlerimize her türlü aktivitelere katılabilecekleri bir sosyal tesis oluşturarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefledik. Gençlik Merkezi içinde çocuk kütüphanesi, çeşitli kursların verildiği derslikler, sergi alanı ve kafeteryası bulunuyor.

Kuyucak'ta atıl durumda olan bir alanı peyzaj çalışmanızla yaşam alanına dönüştürdünüz. Bu projenizin yapılış sürecinden bahsedebilir misiniz? 

Biz göreve geldiğimizde Kargılıdere alanı atıl durumdaydı. Kötü görüntüsüyle vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eder durumdaydı. Biz bu bölgeyi değiştirmek için hemen çalışmalara başladık. Kargılıdere Peyzaj ve Rekreasyon Alanı için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Aydın 21. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapıldı. Meslek Yüksek Okulu yanından başlayan Kargılıdere Peyzaj ve Rekreasyon Alanı, iki bin 200 metre uzunluğunda ve yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip. Projemiz 6 etaptan oluşmakta olup dördüncü etapta çalışmalar devam ediyor. İçerisinde 20 adet kamelya, 5 adet çocuk oyun grubu bulunuyor.

 Metin Ertürk: Kuyucak ı TOKİ ile buluşturduk!

MİLLET KIRAATHANESİ

Yeni dönemdeki projeler neler? İlk olarak hangi projeyi Kuyucak'a kazandıracaksınız? 

İlk olarak Millet Kıraathanesi ve Osmanlı Çeşmesi'ni önümüzdeki günlerde ilçemize kazandıracağız. Bu iki proje için çalışmalarda sona geldik. Yaklaşık 8 dönüm arazi içerisinde 300 metrekare kapalı alana sahip Millet Kıraathanesi, Osmanlı ve Modern Türk mimarisiyle sentezlenerek yapıldı. Kuyucaklı vatandaşlarımız Millet Kıraathanesi ve bahçesinde çaylarını, kahvelerini içerek hoşça vakit geçirecek. 300 bin liraya mal olan Millet Kıraathanesi ve Osmanlı Çeşmesi Türkiye'ye örnek olacak. Cumba balkonlu evlerden esinlenerek inşa ettiğimiz Millet Kıraathanesi, herkesin gelip oturmak isteyeceği sosyal, kültürel amaçlı kullanılacak örnek bir tesis olacak.

FAKÜLTE CAN SUYU OLACAK

Üniversite için çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

İlçemizde meslek yüksekokulu var ancak biz fakülte getirmek için çaba harcıyoruz. Kuyucak'a açacağımız bir fakülte her alanda ilçemize büyük katkı sağlayacak. Fakülte özellikle ekonomi alanında ilçemize adeta can suyu olacak. Öğrenci kardeşlerimizi ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Onların mutlu bir şekilde eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için Kuyucak Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluk neyse onu eksiksiz yerine getireceğiz. Fakülte ile ilçemizi eğitim yuvası haline getirmiş olacağız.


Geri Dön