26 / 04 / 2024

Metrekaresi 40 bin dolara çıkan yalılar Araplara pahalı geldi!

Metrekaresi 40 bin dolara çıkan yalılar Araplara pahalı geldi!

Space Gayrimenkul'ün ortağı Filiz Çakmur, yalıların Türk dizileri sayesinde Arapların ilgi alanına girdiğini ancak 20-40 bin dolarlık metrekare fiyatlarını gördüklerinde ise almaktan vazgeçtiklerini ifade etti...



Boğaz hattındaki konut ve yalıların ticaretinde uzmanlaşan Space Gayrimenkul'ün ortağı Filiz Çakmur, Arapların yalı merakının sürdüğünü, ancak fiyatları pahalı bulduklarını söyledi. Çakmur, "Araplar Türk dizilerinde gördükleri yalılardan esinlenip, kapımızı çalıyor ama fiyatları yüksek bulup, merkeze yöneliyorlar" diye konuştu.

150 MİLYON $'A SATIŞTA

Yalılarda metrekare fiyatının 20-40 bin dolar arasında değiştiğini ifade eden Çakmur, "800 metrekarelik bir yalının fiyatı 30 milyon dolar civarında. Bu rakamlar Araplara fazla geliyor. Hep Arapların yalı peşinde olduğu söylenir. Bu doğru ama henüz Arap yatırımcının yalı aldığı görülmedi" dedi. Şu an portföylerinde 8-10 yalı bulunduğunu ifade eden Çakmur, "Yılda ancak 2-3 satış olur. Alım satım trafiğinin yüzde 90'ı hala Türklerde" diye konuştu. Buna karşın yalı fiyatlarının hiç düşmediğini söyleyen Çakmur, "Dolar yükselince 'kelepir' arayışı başlar. Ama bugüne kadar bir yalının değerinin altında satıldığı olmadı. Aksine rakamlar her yıl yüzde 15 artar" dedi. Halen satışta olan en pahalı yalı ise 150 milyon dolar fiyatıyla Erbilgiıı Ailesi'ne ait.

Yalıda rekor Sabancı'nın

Boğaz Hakkında Her şey kitabının yazarı Saffet Emre Tonguç'un verdiği bilgilere göre Boğaz'da halen 366'sı tarihi eser niteliği taşıyan 600 yalı bulunuyor. Boğaz'da en çok yalıya sahip aile ise Sabancı Ailesi. Sabancıların boğaz hattında tam 27 yalısı bulunuyor. Sabancı'dan sonra en fazla yalıya sahip aile ise Koç Ailesi.



Akşam

Geri Dön