19 / 04 / 2024

Metro, Haliç’ten geçip Marmaray’la buluşacak!

Metro, Haliç’ten geçip Marmaray’la buluşacak!

Marmaray’ın ardından ulaşımı rahatlatacak bir başka projenin açılışı için gün sayılıyor. İstanbul Metrosu’ nu Yenikapı’ ya ulaştıracak Haliç Metro Köprüsü’nün ocak ayı içinde açılması planlanıyor...




Halen Hacıosman-Şişhane hattında hizmet veren İstanbul Metrosu’nu Yenikapı’ya kadar uzatacak Haliç Metro Köprüsü’nde test sürüşleri başarıyla devam ediyor. Yapımı 4 yıldır süren köprünün hizmete girmesiyle İstanbul Metrosu ve  Marmaray  birbirine kavuşacak ve ulaşımda büyük rahatlık sağlayacak. 


KARTAL-TAKSİM 54 DAKİKA 


Haliç Köprüsü’nde test sürüşleri 27 Ekim’den beri yapılırken, güvenlik için tüm detaylar gözden geçiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Altınboynuz’da deniz seviyesinden 13 metre yüksekte yapılan köprüyle ilgili şunları söyledi: “Testler ve diğer teknik bilgiler bize aktarıldı. Açılışın ocak ayı içinde yapılmasının doğru olacağı belirtildi. Şunu özellikle ifade edeyim ki, Marmaray’ın doğu ve batı aksındaki bu önemli gücüne kuzey ve güney hattı olarak önemli bir katılım sağlayacak. Böylece Kartal’dan metroyu kullanan bir insan, 54 dakika sonra Taksim’de olabilecektir. Bu kadar önemli, kent ulaşımına bu kadar katkı sunacak bir sistem devreye girecektir.” Haliç Metro Köprüsü’nün her iki yanında turistler için seyir terası ve Karaköy ayağında kafelerin yer alacağı belirtildi. 


Nebahat Koç/Akşam


Geri Dön