28 / 03 / 2024

Metro, havaray, teleferik ve otopark projelerine onay!

Metro, havaray, teleferik ve otopark projelerine onay!

Kadir Topbaş'ın açıkladığı havaray, metro ve teleferik projeleri ile 100 bin araçlık otopark projeleri, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından planlara işlendi Havaray, metro ve teleferik projeleri ile 100 bin araçlık otopark projeleri, planlara işlendi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısında havaray, teleferik ve yeni metro hatları ile 100 bin araçlık yeni otopark planları ele alındı. 


Meclis 1. Başkanvekili Ahmet Selamet'in yönettiği toplantıda, yeni projeler nazım imar planlarına işlendi. Kararlar meclis üyelerinin oy çokluğuyla alındı. 


Planlara işlenen yeni metro hatları; ITU-lstinye metro bağlantısı, DudulluAfaşehir-Bostancı metro hattı, Ayazağa Köyü-ITU metro hattı, Kirazlı-Halkalı metro hattı, Göztepe-Afaşehir-Uimraniye metro haffı ve Avcılar İstanbul Universitesi-Sahil fünikülerinden oluşuyor. 

Üsküdar Libadiye Caddesi havaray hattı, Kartal Sahil-D 100 havaray hattı, Kadıköy-Maltepe-Kartal havaray hattı, Maltepe-Başıbüyük havaray hattı, Kasımpaşa-Okmeydanı-Mecidiyeköy havaray hattı ve Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattı da planlara işlendi. 

Planlara işlenen teleferik hatları ise; Mecidiyeköy Zincirlikuyu-Altunizade Çamlıca teleferik hattı, Eyüp-PiyerlotiMiniatürk teleferik hattı, Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattı, Kartal D 100-Yakacık-Aydos teleferik hattı ve Büyükada Ayayorgi-Büyükada Meydan teleferik hattı. 


Toplantıda, İstanbul'un otopark sorununu çözecek 100 bin araç kapasiteli yeni otoparklar da imar planlarına işlendi. Karar, yine meclis üyelerinin oy çokluğuyla alındı. 


Alınan karar doğrultusunda otoparklar Avrupa yakasında; Arnavutköy, Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Beşiktaş, Güngören, Fatih, Şişli ve Zeytinburnu'nda, Anadolu yakasında ise; Ataşehir, Kadıköy, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sancaktepe ve Tuzla'da inşa edilecek. 

Kabul edilen raporda, söz konusu otopark projelerinin kamu yararı taşıdığına işaret edilerek, yer altı otoparklarının üstünün meydan, yeşil alan, çocuk parkı ya da spor alanı olarak düzenleneceği belirtildi. Raporda, uygulama aşamasında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin alınacağı da ifade edildi. 


Metro için transfer merkezleri Başkan Topbaş, İstanbul'un otopark haritasını çıkardıklarını ve ihtiyaç duyulan her yere otopark inşa edeceklerini açıklamış, "Bu otoparkların büyük bölümü kapalı ve bir kısmı açık olacak. 


Otoparkların bir kısmını metroların yakınlarında inşa edeceğiz. Buralar bir transfer merkezi gibi çalışacak, aracını park eden metroyla devam edecek. İstanbul'daki otoparklar yeni yapılanlarla 250 bin araç kapasitesini geçecek" demişti. 


Bizim Gazete


Geri Dön