26 / 04 / 2024

Metro, Türkiye'de 4 mağaza açacak!

Metro, Türkiye'de 4 mağaza açacak!

Metro, 2010'da Türkiye genelinde 4 mağaza açmayı hedefliyor

 



Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, bu yıl Türkiye genelinde 4 mağaza açmayı hedeflediklerini ve bunlara 80 milyon avronun üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

Ergin, bu yıl 6. kez 8-10 Nisan arasında CNR Expo Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek "Metro Gastro Buluşması 2010" ile ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Metro Türkiye cirosunun 2009'da 1,8 milyar lira olduğunu belirtti.

Kriz yılında bu rakamın iyi bir sonuç olduğunu dile getiren Ergin, 2010'da da büyümeye devam edeceklerini vurguladı.

Ziyaretçi sayısında azalma yaşandığını, ancak sepetin büyümesinin cirolarını artırdığını, bunun krizin yan etkisi olduğunu düşündüklerini kaydeden Ergin, bakkalların cirolarının yaklaşık üçte birini oluşturduğunu söyledi.

"Bakkalları yeniden düzenleme" projesine devam edeceklerini, bu kapsamda yaklaşık 2 bin bakkalın mağazasını ücretsiz düzenlediklerini anlatan Ergin, bakkalların yaşamasının cirolarına olumlu etki edeceğini ifade etti.

Bakkallara yönelik yaptıkları eğitimlerde de bakkalların cirolarının arttığını gözlemlediklerinin altını çizen Ergin, bakkalların çok ciddi şekilde yeni ürün gruplarına yönelmesi gerektiğini kaydetti.

-"BU YIL İNDİRİM MAĞAZALARI ARASINDA SAVAŞ OLACAK"-
Bakkalların en büyük rakiplerinin indirim mağazaları olduğuna dikkati çeken Ergin, "2009 yılı, indirim mağazaları yılıydı. Bu yıl indirim mağazaları arasında savaş olacak. Bakkal rekabete ayak uydurursa ayakta kalır, ama rekabete ayak uyduramazsa batmak zorunda" dedi.

Türkiye'de "iyi tarım uygulamalarının" ciddi şekilde gündeme geldiğine değinen Ergin, "Bugün, iyi tarım uygulamaları, sattığımız sebze ve meyvenin yüzde 80'ini oluşturuyor. Kendi markalarımızın yüzde 100'ü iyi tarım uygulamalarıdır. Bu uygulamaların Türkiye'de yaygınlaşmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ergin, Türkiye'de ileri dönemlerde 400'ün üzerinde yeni marka ürünü piyasaya sunacaklarını bildirdi.

Mağaza açılışlarına ilişkin de Ergin, "Türkiye'de mağaza açmak kolay değil. Bu yıl 4 mağaza açma hedefimiz var. Bu 4 mağazaya 80 milyon avronun üzerinde yatırım yapacağız. Bunlardan biri İzmit, biri İstanbul Merter'de yapılacak. Diğer ikisini tüm onaylar alınmadığı için açıklayamıyorum. Bu mağazalarda 1.400 kişi istihdam edilecek" şeklinde konuştu.

-"GASTRO BULUŞMASI"-
Yiyecek ve içecek dünyasının tedarikçi, üreteci ve tüketicilerini biraraya getirecek olan ve bu yıl 6. kez düzenlenecek "Metro Gastro Buluşması" etkinliğinin 10 bin metre kare alanda düzenleneceğini dile getiren Ergin, gıda üretiminden masa üstü aksesuarlarına, mutfak teknolojilerinden temizlik ürünlerine kadar çeşitli yelpazelerde ürünlerin yer alacağı buluşmanın, dünyadaki son trendlerin ve uygulamaların tartışıldığı bir saha olarak kabul edildiğini kaydetti.

Ergin, global ekonomik krizin etkilerini hafifletmek isteyen gastronomi sektörünün temsilcilerinin programda biraraya geleceğini, 148 katılımcının hazır bulunacağı buluşmada 9 ayrı Metro standının kurulacağını ve 5 bin profesyonelin etkinliği ziyaret etmesini beklediklerini bildirdi.

Buluşmanın, profesyonel müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik tüm çözümleri tek çatı altında sunacağına değinen Ergin, burada sektördeki profesyoneller arasında fikir ve bilgi alışverişini sağlayacaklarını, buluşmada ortaya çıkabilecek iş potansiyellerinin de değerlendirileceğini vurguladı.

Hakan Ergin, eğlence ve iletişim sistemi bütünü olarak tasarlanan "interaktif otel TV"nin buluşmada sergilenecek ürünlerden biri olduğunu, bu sistem sayesinde oteldeki müşterilerin aynı anda internet, film ve müzik hizmetlerinden faydalanacağını ifade etti.
AA


Geri Dön