19 / 04 / 2024

Metropol İstanbul'un ticari ünite sayısı 809'a yükseldi!

Metropol İstanbul'un ticari ünite sayısı 809'a yükseldi!

İSTANBUL Uluslararası Finans Merkezi projesi sınırları içinde yer alan en büyük özel gayrimenkul projesi Metropol İstanbul'da dikkat çeken adımlar atılıyor. Projenin konut sayısı bin 368'e düşürülürken, ticari ünite sayısı ise iki kat artırarak 809'a yüks



İSTANBUL Uluslararası Finans Merkezi projesi sınırları içinde yer alan en büyük özel gayrimenkul projesi Metropol İstanbul'da dikkat çeken adımlar atılıyor. Varyap ve Gap İnşaat ortaklığı tarafından  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO'ya ait 99 bin metrekare arsa üzerinde hasılat paylaşım modeliyle hayata geçirilen projede inşaatın geciktiğini geçtiğimiz aylarda Sözcü, okurlarına duyurmuştu. 


İkiye katlandı 

19 Ocak 2015'de tamamlanması gereken projede inşaat ilerleme seviyesi ekim ayı sonu itibarıyla ancak yüzde 20 seviyesine ulaşabilmiş durumda. Başta dünyaca ünlü pop yıldızı Jennifer Lopez olmak üzere Metropol İstanbul'dan daire ve ofis alanların mülklerini ne zaman teslim alacağı bilinmiyor. Bu belirsizlik sürerken, Emlak Konut projede revizyona gidildiğini açıkladı. 1 Mayıs 2012'de alınan bin 381 konut ve 470 adet ticari üniteye ait yapı ruhsatlarında tadilat yapıldı. 23 Ekim 2014 tarihli yeni yapı ruhsatlarına göre konut sayısı bin 368'e düşürülürken, ticari ünite sayısı ise iki kat artırarak 809'a yükseltildi. Yapılan değişiklikle gelirlerde artış bekleniyor. 


Sözcü


Geri Dön