27 / 04 / 2024

Mevlânâ Üniversitesi'nin kampüsü Konya'da açıldı!

Mevlânâ Üniversitesi'nin kampüsü Konya'da açıldı!

Mevlânâ Üniversitesi'nin kampüsü Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla açıldı



Konya'nın iki vakıf üniversitesinden biri olan kurum, önümüzdeki eğitim-öğretim sezonunda mühendislik ve eğitim fakültelerine öğrenci alacak. Bu üniversiteyi tercih eden her 5 öğrenciden 3'ü tam veya yarım burslu okuyacak. 
 
Konya'nın ilk vakıf üniversitesi Mevlânâ Üniversitesi'nin kampüsü, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katıldığı törenle eğitim-öğretim hayatına merhaba dedi. Üniversitenin 'gönüller dostu Hz. Mevlana'nın adını taşımasının önemine dikkat çeken Şahin, "Konya, birbiri ardına kurulan devlet ve vakıf üniversiteleri ile üniversiteler şehri olmaya doğru hızla ilerliyor." dedi. Bilim çağında bilimi en iyi üretebilen ve kullanabilen toplumların sözünün geçtiğini anlatan Şahin, bu alanda Türkiye'nin alması gereken mesafeler ve atması gereken adımlar olduğunu söyledi. "Bunu başaracak olan, Türkiye'nin üniversiteleridir, üniversitelerin dünya ile yarışabilen eğitim kalitesidir." dedi. Meclis Başkanı, üniversite açmış olmak için üniversite açmamak gerektiğini ifade ederek, üniversitelerin bilim ve teknolojide dünya ile yarışabilecek bir eğitim kalitesine ulaşması gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Şahin, bugün dünyanın hangi ülkesine gidilirse gidilsin orada Türkiye'den gelmiş eğitim gönüllüleri ile karşılaşıldığını belirterek, "Dünyanın dörtbir yanında gördüğümüz eğitim gönüllülerinin fedakârlıkları sayesinde 21. asır Türkiye asrı olacaktır." diye konuştu. Mevlânâ Üniversitesi kuruluşuna katkıda bulunan Konyalı hayırseverleri kutlayan Şahin, konuşmasının ardından üniversitenin yapımına katkıda bulunanlara plaket takdim etti.

Törenin açış konuşmasını yapan Mevlânâ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Mevlânâ Üniversitesi Kampüsü'nün 'yüzde 100 engelsiz eğitim kurumu' hedefini gerçekleştiren Türkiye'nin ilk ve tek üniversite kampüsü olduğunu söyledi. Adam, "Akademik kadrolarını ulusal ve uluslararası üniversitelerde akademik kariyer yapmış, alanında uzman isimlerden oluşturan Mevlânâ Üniversitesi, fikirleri ve öğretileriyle evrensel bir değer haline gelen Hazreti Mevlânâ'nın 'Gönül gönül ile alınır' düsturuyla gönülden eğitim verecek." ifadelerini kullandı.

Mevlânâ Üniversitesi, 2010-2011 akademik yılına eğitim ve mühendislik fakültelerine öğrenci alarak başlayacak. Üniversite, kuruluş kanununda yer alan hukuk, tıp, eczacılık ve işletme fakültelerini önümüzdeki yıllarda aşama aşama eğitim-öğretime açacak.

Üniversite tercihleri 26 Temmuz'da yapılacak

Üniversite tercihi yapacak adayların yararlanacağı '2010 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu' bugünden itibaren ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanmaya başlıyor. Tercih işlemleri 26 Temmuz-6 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar kılavuzu, 3 lira karşılığında başvuru merkezlerinden edinebilecek. Kılavuzda adayların tercih işlemleri ile yükseköğretim programlarına ilişkin bilgiler yer alıyor. Kılavuzun dağıtımı, 19 Temmuz 2010 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Temmuz 2010 tarihine kadar tamamlanacak.

Tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak gönderecek adaylar, T.C. kimlik numarası ve ÖSYS şifresi ile ÖSYM'nin 'http://www.osym.gov.tr' internet adresini kullanacak. ÖSYM, tercih işlemlerinin tamamlanmasından sonra yerleştirme sonuçlarını ağustos sonunda açıklamayı planlıyor.

Öğrenciler, tatil yerine bilim kampında

Öğrenciler, sınav maratonlarıyla geçen eğitim yılının yorgunluğunu tatilde dinlenerek atıyor. Birçoğu yüzme, sportif aktiviteler ve izcilik gibi çeşitli faaliyetlerin yer aldığı tatil kamplarına katılırken, Denizlili 80 öğrenci 'bilim kampını' tercih etti. TÜBİTAK ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle 'Bilim Dünyasına Yolculuk' projesi hakkında bilgi veren TÜBİTAK Proje Yürütücüsü Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin Turan Güllaç, amaçlarının, öğrencilerin fen ve teknoloji derslerinde edinlikleri bilgileri eğlenceli bir ortamda pekiştirmek olduğunu söyledi.
Zaman


Geri Dön