18 / 04 / 2024

Mevlüt Uysal, Halk GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Mevlüt Uysal, Halk GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Halk GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Adil Mahmut Eroğlu'nun görevinden istifa ederek ayrılması neticesinde boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Uysal, bağımsız üye olarak atandı...



Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağımsız üye atanması hakkında açıklama yaptı.

Halk GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Adil Mahmut Eroğlu'nun 21 Haziran 2019 tarihli dilekçe ile görevinden istifa ederek ayrılması neticesinde boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'ne 1 yıl süreli geçerli olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Uysal'ın bağımsız üye olarak atanmasına karar verildi. 

Mevlüt Uysal kimdir?

1966 yılında Antalya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyeti sonrasında uzun yıllar avukatlık yaptı. Mart 2009 yerel seçimlerinde Başakşehir Belediye Başkanlığını kazandı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi ve ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanı seçilerek görevine devam etti. Eylül 2017'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında yapılan oylama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. 27 Mayıs 2019 tarihinden itibaren Türkiye Halk Bankası AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Uysal, 10 Haziran 2019 tarihinden itibaren ise Halk GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir.

Halk GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimiz Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Adil Mahmut Eroğlu'nun 21.06.2019 tarihli dilekçe ile görevinden istifa ederek ayrılması neticesinde boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'ne,  Seri II N17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 6. Maddesi 5. Fıkrası kapsamında ve bu kapsamda, Şirket tarafından belirtilen gerekçeler de dikkate alınarak, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 28.06.2019 tarih ve 12233903-340-13E-8749 sayılı izin yazısı ile azami 1 yıl süreli geçerli olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mevlüt Uysal'ın bağımsız üye olarak atanmasına karar verilmiştir. 

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun kararı ile,  Bağımsız Üye olarak atanan Sayın Mevlüt Uysal'ın;

- Denetim Sorumlu Komite Üyesi ve

- Riskin Erken Tespiti Komite Üye olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir.

Sayın Mevlüt Uysal'ın bağımsızlık beyanı ekte yer almaktadır.

Dosya için tıklayın


Geri Dön