29 / 03 / 2024

M'Expo Center Maltepe Fuar Merkezi nereye yapılacak?

M'Expo Center Maltepe Fuar Merkezi nereye yapılacak?

1 milyon metrekare alanda kurulacak olan Maltepe Fuar Merkezi, M'Expo Center inşaatı bu yıl sonunda başlayacak. Maltepe M'Expo Center'da neler olacak, fuar alanının nerede yapılması planlanıyor?




1 milyon metrekare alan üzerinde, 900 milyon Euro’ya mal olacak ve golf sahası da bulunacak Maltepe Fuar Merkezi projesinin adı M’expo Center olarak belirlendi. Uluslararası fuar ve kongre merkezi yanında, tiyatro ve sinema salonları, sergi alanları ve açık hava toplantı ve eğlence alanları, yürüyüş spor ve bisiklet yolları, açık, kapalı otopark ve sanat atölyeleriyle dev bir ticaret, sanat ve kültür merkezi olacak.  Bu bölgede oluşturacak seyir kuleleri sayesinde, Marmara Denizi ve Adalar manzarası izlenebilecek.


M'Expo Center projesi içerisinde;  Geleneksel Sanatlar Fuar Alanı, Çağdaş Gösteri Sanatları  Fuar Alanı, Heykelcilik Fuar Alanı,  Anfi Tiyatro, Açık Hava Sergi Alanları, Dünya Masalları Fuar Alanı, Tiyatro Salonu, Sinema Salonları, Sergi Salonu, Sanat atölyeleri, Açık hava toplantı alanı, Eğlence alanları, Yürüyüş ve spor alanları, Bisiklet yolları, Açık, kapalı otopark alanları, Fuar Ana Holler ve Fuar Ana Fuaye alanları olacak.




 M'Expo Center Maltepe'de nereye yapılacak?



1 milyon metrekare alanda planlanan M’Expo Center projesi Başıbüyük - Bakkalköy mevkiinde kurulacak. Projenin yapılacağı alanın bir kısmı belediyeye, bir kısmı Hazine’ye, bir kısmı da askeriyeye ait. 


M'Expo Center projesinin onaylanmasından sonra inşaat bu yılın sonunda başlayacak. Projenin 100 bin metrekarelik ilk etabının 2017 yılında hizmete açılması planlanıyor. Proje dahilinde fuar, 4 bin kişilik bir kongre merkezi, 4 ve 5 yıldızlı iki otel ve bir de golf sahası inşa yer alıyor.


M Expo Center Maltepe Fuar Merkezi nereye yapılacak?



Geri Dön