20 / 04 / 2024

Uluslararası Maltepe Fuar Merkezi tanıtıldı!

 Uluslararası Maltepe Fuar Merkezi tanıtıldı!

İstanbul’un Maltepe ilçesinde yapımı düşünülen Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi (M’EXPO Center) basına tanıtıldı...



Maliyetinin 900 milyon Euro olacağını belirtilen ve birçok ilki bünyesinde barındıracak projede kongre salonu ve golf sahası da yer alacağını kaydedildi. Proje tanıtım toplantısına katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç bir hayali gerçekleştirmek için yola çıktıklarını, projenin yaklaşık 1.5 yıl önce seçim çalışmaları için Maltepe’ye geldiğinde şekillenmeye başladığını anlatarak, aday adaylığı döneminde mahallelere giderek en önemli sorunları tespit ettiklerini, bunların başında işsizlik ve uyuşturucu sorunu geldiğini belirtti. Kılıç, M’Expo projesinin yatırım maliyetinin 900 milyon Euro olacağını belirterek, “M’Expo, birçok ilki bünyesinde barındıracak bir proje olacak. Bu anlamda Türkiye’nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacağı gibi, merkezimizde sadece fuar alanı değil kongre salonu ve golf sahası da yer alacak” diye konuştu. Ali Kılıç, projenin ilk etabını 2017 yılında tamamlamayı planladıklarını belirtti.


Verilen bilgiye göre, 2015 yılı içerisinde yapımına başlanılması planlanan, M’EXPO Center’ın üç aşamada tamamlanması düşünülüyor. Yılda 200’ün üzerinde fuara ev sahipliği yapmasını hedeflenen M’EXPO Center’ın, Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olması öngörülüyor. 


Star


Geri Dön