25 / 04 / 2024

MHP'den Borusan ve Çimtaş firmalarına yapılan satışın iptali açıklaması!

MHP'den Borusan ve Çimtaş firmalarına yapılan satışın iptali açıklaması!

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, 2012 yılında Belediye encümeni tarafından Borusan ve Çimtaş firmalarına 25 trilyona yapılan yaklaşık 60 dönümlük satışın, Danıştay Kararı ile iptal edilmesi üzerine basın açıklaması yaptılar.



MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Muhammet Tekin'in de katıldığı toplantıda, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, İlçe Yönetimi, davanın açıldığı dönemde meclis üyesi olan, aynı zamanda davanın tarafı da olan Metin Şanlı'da hazır bulundu. 

BÜYÜKATAMAN'DAN GEMLİK TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR

 İlk sözü alan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, genel siyaset ile alakalı yaptığı açıklamada "AKP ve yolsuzluk arkadaşları, rüşvet batağına boğazına kadar batmıştır" sözleri ile dikkat çekti. 

Büyükataman sözlerinin devamında;" MHP Gemlik İlçe Teşkilatımız, her zamanki gibi farkını göstermiş ve Gemlik'te yaşayan vatandaşların menfaatini korumuştur. 

Gemlik Serbest Bölgede, yaklaşık 60 Dönümlük arazinin, ihale yapılmaksızın, encümen kararı ile yaklaşık 25 Milyon TL'te satılması sonrasında Gemlik İlçe Teşkilatımız harekete geçmiş ve konuyu yargıya taşımıştır. O gün, en az 15 Milyon TL eksiğine satıldığı öngörülmüştür. Bugün yapılan imar uygulamalarıyla bölge en az 3-4 kat daha değerlenmiştir. 

Mahkemeye taşınan konuda, satışın usulüne uygun yapılmadığı kararına varılmıştır, konu Belediye tarafından Danıştay'a taşınmıştır. 

Danıştay'da mahkemenin kararını, meclis kararı alınmadan satıldığı için onaylamıştır. Ayrıca, Danıştay kararı öncesinde Belediyenin açtığı "Yürütmeyi Durdurma" işlemi de, reddedilmiştir. Ancak Belediye mahkemenin verdiği kararı uygulamamaktadır. Bununla alakalı Gemlik İlçe Teşkilatımız, savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, savcılık soruşturma iznini İçişleri Bakanlığına yollamıştır. 

Belediye arsa devrine yönelik herhangi bir işlem yapmamıştır. 60 dönümü "atık parsel" statüsüne sokmak isteyen Gemlik Belediyesi, MHP'nin itirazını o günlerde basit görmüştü. MHP, 18.madde uygulanmadan, Belediye Meclisi kararı alınmadığını söylemiş ve satışın usulsüz olduğunu belirtmişti. 

Çıkan Danıştay kararı da, Gemlik İlçe Teşkilatımızın haklılığını göstermektedir. MHP halkın menfaatinin yine savunucusu olmuştur. En değerli arsalarının usulsüz peşkeş çekilmesinin önüne geçmiştir. Çıkan Danıştay kararı, arsanın 18 uygulanarak ihale usulünce satılabileceğini doğrulaşmıştır. Gemlik halkının ve devletimizin haklarını korudukları için, teşkilatımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

DURDU; "REFİK YILMAZ ÇEKİNCESİ YOKSA YARGILANSIN" 

İlçe Başkanı Osman Durdu ise ; "Siyasi sorumluluğumuzun gereği olarak, Bursa İdare Mahkemesinde ve akıbetinde Danıştay da görülmek üzere idari yargıya müracaatımız oldu. İdari yargı diyorum çünkü konu idare yargıyla alakalı bir konu. Belediye adına ve Gemlik adına çok kıymetli meclis üyelerimizin marifeti ile açılmış bir dava ve bu davanı nihayetinde kazanan Gemlik Belediyesi olmuştur. Bu davanın sonucunda kazanan Gemlik halkı olmuştur. Bu bir siyasi mücadele değildir. 

Gemlik belediyesi ve Bursa tarihinin en büyük usulsüzlüğü yapıldı. Eğer Belediye Başkanı kendine güveniyorsa Savcılık bizim müracaatımızı kabul etti. Bununla ilgili ön bilgi aldı. Dosyayı İçişleri Bakanlığına soruşturma izni için gönderdi. Buyursun Sayın Belediye Başkanımız, AKP zihniyeti soruşturma ile alakalı bir yol açılsın, bizde MHP olarak yargı önüne çıkalım, Belediye Başkanı ve işbirlikçilerinin nedenli bir siyasi usulsüzlük, yolsuzluk ve rüşvetle iç içe olduklarını parti huzurunda ve kamu huzurunda paylaşalım. Ben buradan kendisine hodri meydan diyorum" dedi. 

AYDEMİR; "BELEDİYE AVUKATLARINA GÜVENMİYOR MU?"

 Toplantının son bölümünde ise, firmanın satıştan önce de araziyi kullandığı hatırlatılarak, MHP'nin ısrarı üzerine Ecri misil Davası açıldığı söylendi. Konu ile söz olan Av. Serkan Aydemir; "Ecri misil davası, belediyenin avukatları olmasına rağmen dışarıdan avukata verilmiş. Ecri misil davası, uzmanlık gerektiren dava değildir. 

Buradan, avukatlar maddi anlamda ciddi kazanç sağlayacak, tahminen 250 Bin TL gibi bir kazanç olacak. 

Belediyenin avukatı bulunurken, başka avukata verilmesi kamu zararına yol açacaktır" ifadelerini kullandı. 


Gemlik Gündem 


Haber Dokuz Sütun'da şu şekilde yer aldı;


MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa'nın Gemlik ilçesinde usulsüz arazi satışı iddialarına ilişkin, "MHP, aziz milletimizin menfatinin yine savunucusu olmuştur. En değerli arsaların usulsüz peşkeş çekilmesinin önüne geçmiştir" dedi. MHP Gemlik İlçe Başkanlığı'nın ilçede bir otelde düzenlediği toplantıya katılan Büyükataman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında 3Y "Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele" vaadiyle milletten yetki talep eden AK Parti'nin Türk siyaset tarihinde eşine ender rastlanan bir güçle iktidar sorumluluğunu üstlendiğini söyledi. Büyükataman, aradan geçen 14 yıla yakın bir sürede yasaklarla mücadele adına kendi yasaklarını koyan AK Parti hükümetlerinin, yoksulluk konusundaki icraatlarının halkı yoksullaştırarak kendi zenginini türetme şeklinde tezahür ettiğini savundu. Gemlik Serbest Bölge'de yaklaşık 60 dönümlük arazinin ihale yapılmadan encümen kararıyla yaklaşık 25 milyon liraya satıldığını ve MHP Gemlik İlçe Başkanlığı'nın bu konuyu yargıya taşıdığını aktaran Büyükataman, şöyle devam etti: "Bugün yapılan imar uygulamalarıyla bölge en az 3-4 kat daha değerlenmiştir. Mahkemeye taşınan olayla ilgili Bursa 2. İdare Mahkemesince verilen kararda satışın usulüne uygun yapılmadığı hükmüne varılmıştır. Bunun üzerine konu Gemlik Belediyesi tarafından Danıştay'a taşınmış, Bursa 2. İdare Mahkemesince verilen karar temyiz edilmiştir. Danıştay da mahkemenin kararını meclis kararı alınmadan satıldığı için onaylamıştır. Ayrıca Danıştay kararı öncesinde belediyenin açtığı yürütmeyi durdurma işlemi de reddedilmiştir. Ancak belediye mahkemenin verdiği kararı uygulamamaktadır. Bununla ilgili Gemlik ilçe teşkilatımız savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, savcılık soruşturma izni için dosyayı İçişleri Bakanlığı'na göndermiştir." Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in soruşturma izni vermediğini anlatan Büyükataman, Bursa'dan milletvekili olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bu usulsüzlüğe soruşturma izni verip vermeyeceğini merak ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: " Gemlik Belediyesi arsa devrine yönelik herhangi bir işlem yapmamıştır. 60 dönüm araziyi 'atık parsel' statüsüne sokmak isteyen Gemlik Belediyesi, MHP'nin itirazını o günlerde basit görmüştü. MHP, İmar Kanununun 18. maddesi uygulanmadan Belediye Meclisi kararı alınmadığını söylemiş ve satışın usulsüz olduğunu belirtmişti. Çıkan Danıştay kararı da MHP Gemlik İlçe Teşkilatının haklılığını göstermektedir. MHP, aziz milletimizin menfaatinin yine savunucusu olmuştur. En değerli arsaların usulsüz peşkeş çekilmesinin önüne geçmiştir. Çıkan Danıştay kararı, arsanın İmar Kanununun 18. maddesi uygulanarak ihale usulünce satılabileceğini doğrulamıştır. Siyasi taraftarlık ve partizanlıkla yolsuzluğa bulaşanlar kayırılırsa her hukuksuzluğun, alınan her gayri hukuki kararın hesabı adil ve tarafsız mahkemeler tarafından günü geldiğinde mutlaka sorulacaktır. Bugünün hüküm sahipleri unutmamalıdır ki mahkeme kadıya mülk değildir."


Dokuz Sütun


Geri Dön