28 / 03 / 2024

Miami, gayrimenkulde uzun vadeli yatırımlarla yükseliyor!

 Miami, gayrimenkulde uzun vadeli yatırımlarla yükseliyor!

Güçlü emlak piyasasıyla adından söz ettiren ve uzun vadeli yatırımlarla yükselmeye devam eden Miami, proje aşamasındaki satışlar hariç toplam 10,9 milyar Dolar değerinde büyüklüğe ulaştı..



ABD’nin en özel gayrimenkul projeleri ve güçlü emlak piyasasıyla bilinen Miami, uzun vadeli yatırımlarla yükselmeye devam ediyor.

 

AOne Sotheby’s International Realty 2017 Gayrimenkul Raporu’na göre Miami gayrimenkul piyasası, proje aşamasındaki satışlar hariç toplam 10,9 milyar Dolar değerinde büyüklüğe ulaştı. Tarihi düşük faiz oranları ve değişen emlak döngüsünün, 2018-2020 yılları arasında uluslararası yatırımcılar için büyük fırsatlar sunması bekleniyor.

 

Geniş yatırım olanakları ve başarılı mimarların imza attığı görkemli otel ve konut projeleriyle dikkat çekmeye ve yükselmeye devam eden Miami'de toplam emlak pazarındaki satışlar, aylık bazda bir önceki yıla oranla yüzde 17.4 artarak 999.5 milyon Dolar’dan 1.17 trilyon Dolar’a ulaştı.

 

One Sotheby’s International Realty Uluslararası Gayrimenkul Danışmanı Izabella Wilamowska, Miami’nin ABD’nin en önemli uluslararası noktalarından biri olmaya devam ettiğini söyledi, Miami’den ev satın almanın veya yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu belirterek sözlerine devam etti; "One Sotheby’s International Realty 2017 Gayrimenkul Raporu’na göre lüks pazarı hemen hemen tüm segmentlerde düşüş yaşadı ve fiyatlarda dalgalı bir değişim oldu. Bu nedenle pazarın tüm oyuncularıyla çalışıp, bilgiye erişimi ayrıcalıklı kılarak projeleri ve yatırım getiri beklentilerini göz önünde bulundurarak projeleri değerlendiriyoruz. Özellikle Florida, 2016 yılında yüzde üçlük istihdam yaratan dört eyaletten biri konumundaydı. 2018’de de uzun vadeli ekonomik büyüme adına olumlu gelişmelerin devam etmesini bekliyoruz."

 

 Miami, gayrimenkulde uzun vadeli yatırımlarla yükseliyor!

 

Şehir koridorunu oluşturan Brickell, Downtown, Edgewater ve Midtown’un pazar envanterinin yüzde 60’ını oluşturmaları nedeniyle 2018 yılında da pazarın ana merkezleri olmaya devam edecek. Ancak 2018 yılı itibariyle, envanter hacminde beklenen değişimle, gayrimenkul pazarının Biscayne Corridor’dan Miami Beach, Sunny Isles, Hollywood Beach, South Beach ve Surfside’a yönelmesi bekleniyor.

 

Izabella Wilamowski, yaklaşık yüzde 51’inin yabancı ülke doğumlulardan oluşan ve ABD’nin büyüyen ikinci ekonomisi olan Miami’nin teknoloji endüstrisi ve girişimci sayısıyla hızla yükseldiğini belirtti ve ekledi; "ABD’de iş kurmak için Miami çok doğru bir şehir; devlet gelir vergisi uygulanmıyor. Şehirde 56 ülkeden toplam 1.200’e yakın çok uluslu şirket yer alıyor. Ayrıca 100’den fazla uluslararası konsolosluk, ticaret ofisi ve iki ulusal ticaret odası da bulunuyor. ABD’nin en iyi plajlarına sahip Miami, Forbes tarafından yayınlanan listede ABD’nin en temiz ilk şehri olarak yer alıyor. Turnberry Ocean Club Residences, Louver House, The Fairchild Coconut Grove, One Thousand Museum ve Riva Residences gibi Miami’nin en çekici bölgelerinde yer alan projeler, sofistike bir mimariyle tasarlanıyor. Miami, Amerika’da yatırım yapmak ve ev almak için hala en iyi fırsatları sunuyor."

 

 Miami, gayrimenkulde uzun vadeli yatırımlarla yükseliyor!

 

MIALY Association of Realtors tarafından hazırlanan 2017’nin ilk çeyrek raporuna göre, deniz manzaralı müstakil konutların ortalama satış fiyatları yüzde 32 oranında artarken, manzarasız konutlarda ise yüzde 13 oranında azalma oldu. Deniz manzaralı dairelerin satış fiyatları ise yüzde 15 oranında artarak 1.558.944 Dolar’a ulaşırken, deniz görmeyen dairelerde ise bu fiyat yüzde 5 artarak 549.225 Dolar olarak gerçekleşti.

 

 Miami, gayrimenkulde uzun vadeli yatırımlarla yükseliyor!

 

Miami emlak piyasasındaki son beklenti, mevcut okyanusa bakan limitli sayıdaki gayrimenkulün arazi fiyatlarını yukarı çekmeye devam etmesi. Bu durum kendini 2018-2020 yılları arasında yeni gayrimenkul döngüsüne geçildiğinde kendini çok daha güçlü şekilde hissettirecek.


Geri Dön