16 / 04 / 2024

Milas-Bodrum yoluna ilişkin 3 soru TBMM'de!

Milas-Bodrum yoluna ilişkin 3 soru TBMM'de!

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Milas-Bodrum yolunun iyileştirilmesine ilişkin yazılı soru önerhesi hazırladı..



Milas-Bodrum yoluna ilişkin 3 soru TBMM de!

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Milas-Bodrum kavşağının iyileştirilmesine ve Çina-Karpuzlu-Labranda-Milas yolları üzerindeki maden kamyonları için farklı güzergah belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Metin Ergun önergesinde "Muğla ilimizin Milas ilçesinde, halkımız arasında adı artık "ölüm kavşağı"na çıkmış olan, Milas-Bodrum kavşağı üzerinde bulunan ve Baharlı, Ağaçlıhöyük, Gökçeler mahalleleri başta olmak üzere birçok yerleşim alanına ulaşımı sağlayan kavşakta yaşanan kazaların sıklığı, bölge halkında büyük bir korkuya ve bıkkınlığa yol açmış durumdadır. 2017 Haziran ayından bu yana geçen 1 yıllık süre zarfında; 25 kez kaza meydana gelmiş ve bu kazaların 12'sinde maddi hasar oluşurken, 13 ayrı kazada ise yaklaşık 22 kişi yaralanmıştır. Geçmiş yıllarda yaşanan can kayıpları da düşünüldüğünde, bu yolun tehlikesiz bir şekilde işleyebilmesi için iyileştirilmesinin hayati önemi açıktır." dedi.

"Çine - Karpuzlu - Labranda - Milas yollan güzergâhında maden taşıyan kamyonlar, hem yollara zarar vermekte, hem de diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadırlar. Özellikle maden kamyonları tarafından kullanılan güzergâhların yeniden belirlenmesi veya kullandıkları yollarda güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda çalışma yapılması halkımızın devletimizden ciddi bir beklentisi haline gelmiştir." şeklinde açıklamalarda da bulunan İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun bu kapsamda 3 soru sordu.

Ergun'un soruları

1.    Bakanlığınızın, söz konusu kavşak ve yolun iyileştirilmesi ile ilgili olarak ne gibi girişimleri olmuştur? Bugüne kadar yaşanan kazaların yaşanmaması için hangi tedbirler alınmıştır? .

2.    Söz konusu kavşağın güvenli bir geçiş güzergâhına dönüştürülmesi için bakanlığınızın herhangi bir projesi var mıdır? Var ise, hangi yöntemlerle bu kavşağın iyileştirilmesine karar verilmiştir?

3.    Çine - Karpuzlu - Labranda - Milas yolları güzergâhında söz konusu problemle ilgili bakanlığınızın aldığı herhangi bir tedbir var mıdır, bu maden taşıyan kamyonların kullanabileceği farklı bir güzergâh çalışması yapılmış mıdır?

 


Geri Dön