26 / 04 / 2024

Ulaştırma ve konut sektörüne ilişkin 3 soru TBMM'de!

Ulaştırma ve konut sektörüne ilişkin 3 soru TBMM'de!

Ulaştırma ve konut sektöründe yaşanan ekonomik kayıpların ikamesine ve üretim sektörlerinin desteklenmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..



Ulaştırma ve konut sektörüne ilişkin 3 soru TBMM de!

CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, ulaştırma ve konut sektöründe yaşanan ekonomik kayıpların ikamesine ve üretim sektörlerinin desteklenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularının Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Gök önergesinde "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre inşaat maliyetlerinde Ağustos ayı itibariyle son bir yıllık dönemde malzemede %41.09, işçilikte yüzde 16.87 artarken toplam maliyette yüzde 33.36 oranında artış meydana gelmiştir. 2016 Ağustos ayında toplam maliyet artışı yüzde 10.41, 2017 yılı Ağustos ayında ise yüzde 15.74 olarak gerçekleşmiştir." şeklinde açıklamalarda bulundu. Gök, ülkemizde önemli bir istihdam alanı oluşturan ulaştırma ve konut sektörünin aynı zamanda tüm sabit sermaye yatırımlarının yüzde 62.2’lik kısmını oluşturmakta, Türkiye ekonomisinin hâlihazırda en önemli dayanaklarından birini oluşturmakta olduğunun da altını çizdi.

"Mevsimsel dalgalanmalara açık, maliyetlerinin kontrol altında tutulmasının zor olduğu inşaat sektörünün ülkemizin birincil yatırım alanı olması ekonomik krizlerde Türkiye’nin manevra kabiliyetini kısıtlamaktadır. İstihdam ve sermaye sorunlarının aşılabilmesi için istikrarlı üretim sektörlerine önem verilmesi, inşaat sektörünün yurtdışı yatırımlara yönelmesi gerekmektedir." ifadelerini kullanan Gök bu bilgiler ışığında 3 soru sordu.

Gök'ün soruları

1. Ulaştırma ve konut sektöründe yaşanan kayıpların ikamesi nasıl sağlanacaktır?

2. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında inşaat sektörünün sürdürülebilirliğinin olmadığı bir kez daha görülmüştür, üretim sektörlerinin desteklenmesi suretiyle ülkemizin istikrarlı bir ekonomik yapıya kavuşturulması adına yürütülen çalışmalar nelerdir?

3. İnşaat sektörünün yurtdışına yönelerek Türkiye’ye sıcak para girdisi sağlaması için ilgili devlet kurumlan ve kamu bardaları hangi girişimlerde bulunmuşlardır?


 


Geri Dön