29 / 03 / 2024

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'dan destek geldi.



MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, bölge illerinden İskenderun Limanı'na daha kısa süre içerisinde ulaşımın sağlanacağı Amanos Tüneli Projesi'ne destek verip, bu konuda ciddi adımlar atılacaklarını ifade etti.

Kaşıkçı, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ile birlikte Mecliste düzenlenen basın toplantısında, İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'nin doğu ve güneydoğu bölgesinde yer alan illeri, Orta Doğu'nun İskenderun bölgesine erişimini kolaylaştırmasının önemini anlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; projenin, bölgenin kalkınma, refah ve huzuruna katkı sunduğunu anlatan Kaşıkçı, İskenderun Körfezinin, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kahramanmaraş illerine yaklaşacağını ve bu illerde bulunan sanayi ürünlerinin dünya pazarına iletiminin kolaylaşacağını açıkladı.

Proje tamamlandığında ulaşım giderleri ve zaman açısından yüzde 40 tasarruf sağlanacağını söyleyen Kaşıkçı, "Proje ile sadece Hatay ilimizin istihdam ve üretim kapasitesi artmayacak bunun yanında çevre yerleşim yerleri de pozitif yönde etkilenecektir. Bu proje ile bölgesel kalkınma gerçekleşecektir. Tüm bu çalışmalar sonucunda Gaziantep sanayicisini yüzde 40 nakliye masrafından kurtaran ve liman hattını Şanlıurfa-Kilis sınırına kadar taşıyacak olan bu proje doğunun kraliçesi olan Hatayımıza bir gerdanlık olacaktır." yorumunda bulundu.

Kaşıkçı, "Yatırım programına alınan, zemin etüt çalışması tamamlanan ve ihale aşamasında olan proje ile ilgili artık zaman kaybetmeden ciddi adımlar atılması, proje ile ilgili tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması, böylece projenin selameti için dedikodulara fırsat verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bölgeyi tüm Orta Doğu'nun cazibe merkezi konumuna dönüştürecek bu proje için bölgemizin beklentilerinin de ivedi bir şekilde hayata geçirilmesini arzu ediyoruz." dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ise projenin parti olarak yanında ve takipçisi olduklarını söyledi. Taşdoğan, "Kalkınma, yerelden genele doğru olur. Bölgesel olarak da kalkınırsak, ülkemizin kalkınmasına daha çok katkı vereceğimize inanıyoruz. Yerli ve milli ürünlerimizin dünya pazarına açılması için medeniyet olan yolun daha iyisine kavuşmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.


Geri Dön