26 / 04 / 2024

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün usulsüz satış yaptığı iddiası mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün usulsüz satış yaptığı iddiası mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün İzmir'deki bazı arsa ve arazileri ihaleye sunmadan satışa çıkardığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, Milli Emlak Genel Müdürlüğünün İzmir'deki bazı arsa ve arazileri ihaleye sunmadan satışa çıkardığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Sertel, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Sertel, ''Milli Emlak'ın Ege bölgesindeki bazı arsa ve arazileri, ihaleye çıkarmadan satışa sunduğu iddia edildi. Bu doğrultuda, aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soruları:
1- İzmir, Çeşme Alaçatı'da bedeli 44 Milyon TL olan 14.709 m2 arsanın 28 milyon liraya satıldığı doğru mudur? 
2- İzmir, Çeşme Alaçatı'da satılan arsa için ihaleye çıkılmış mıdır? Bu arsa hangi kişi veya kuruma ne kadar bedelle satılmıştır? 
3- İzmir Selçuk'ta bedeli 241 Milyon TL olan 161.223 m2 arsanın 142 milyon liraya satıldığı doğru mudur? 
4- İzmir Selçuk'ta satılan arsa için ihaleye çıkılmış mıdır? Bu arsa hangi kişi veya kuruma ne kadar bedelle satılmıştır? 
5- İzmir ili sınırları içerisinde ihalesiz satılan araziler hangi büyüklükte ve hangi bölgededir? İhalesiz satılan arazileri hangi kişi veya kurumlar almıştır? 
6- Arazilerin ihalesiz satılma gerekçesi nedir? 


Geri Dön