19 / 04 / 2024

Milli Emlak ve belediyelerden satılık 2 bin 655 arsa!

Milli Emlak ve belediyelerden satılık 2 bin 655 arsa!

Türkiye genelinde çok sayıda belediye ve Milli Emlak Müdürlüğü, ülke genelinde çok sayıda arsayı satışa çıkardı. 2655 adet arsa yeni yatırımcılarını bekliyor. 



Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere müjde. Takvim'de yer alan habere göre; Milli Emlak çok sayıda kentte satışlarına dair ihale ilanları yayınladı. Afyonkarahisar, Bayburt, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Konya, Bursa ve daha pek çok illerde arsa yatırımı yapmak isteyenler için ilgi çekici fırsatlar sunuldu. Söz konusu Milli Emlak arsa satış ihalesine dair bilgiler haberimizde yer alıyor. Belediyeler ve Hazine'ye ait arsalar belli dönemlerde Milli Emlak tarafından satışa çıkarılıyor. Arsa sahibi olmak isteyenler bu ihalelere katılıp oldukça büyük gelir elde ediyor.

Belediyeler ve Milli Emlak tarafından belediye mülkiyetinde yer alan veya hazineye ait olan arsalar satışa çıkarılıyor. Arsa yatırımı yapmak isteyenler bu arsa satış ihalelerine katılım sağlayarak fazla kazançlı çıkabilecekleri fiyatlardan arsaları satın almaya hak kazanabiliyorlar.

Milli Emlak ve belediyelerden satılık 2 bin 655 arsa!

MİLLİ EMLAK ARAZİSİ NASIL ALINIR?

Devlete ait gayrimenkuller Milli Emlak olarak isimlendiriliyor. Buna ek olarak taşınmazlar kamu taşınmazları Milli Emlak bünyesinde yer alıyor. Hazineye ait taşınmazlar ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de Milli emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi sorusu oluyor. Kullanılacak arazinin ya da binanın kiralama işlemleri için Başbakanlıktan izin alınması gereklidir. Milli Emlak'ın arazileri için idare tarafından belirlenen kullanım bedellerinin tahsil edilmesi gerekiyor.

TAŞINMAZLARIN KİRALANMASI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Spor ve sosyal içerikli, ticari, tarımsal ya da başka amaçlarla kullanılmak için taşınmazı kiralamak isteyen talep sahibi öncelikli olarak kiralama amacını ve taşınmazın sınırlarını belirten bir dilekçe ile beraber taşınmazın bulunduğu bölgedeki defterdarlığa ya da mal müdürlüğüne müracaat etmelidir. Kiralama işlemleri açık teklif, kapalı teklif ve pazarlık usulüne göre yapılır. Taşınmazın
kira bedeli, bedel tespit komisyonu tarafından taşınmazın özellikleri ve konumu göz önüne alınarak rayiç bedel üzerinden belirlenir

Milli Emlak'tan İstanbul'da 13.9 milyon TL'ye satılık 12 gayrimenkul!


Geri Dön