18 / 04 / 2024

Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi olacak yayla çöplüğe dönüştü!

Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi olacak yayla çöplüğe dönüştü!

Samsun'da Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanlarında 2017 yılında 45 milyon liraya ihale edilen Milli Takımlar Kamp Tesisleri'nde şu zamana kadar hiç bir çalışma yapılmadı. Yaylaya inşa edilen tesis alanı beton çöplüğüne dönüştü. 



Samsun Vezirköprü’de Kunduz Ormanları içine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projelendirilen 216 dekarlık alan içerisine 45 milyon liralık Milli Takımlar Eğitim Kampı inşaatına 2017 yılında başlanmıştı.

Sözcü Gazetesi'nden  İsmail Akduman'ın haberine göre; söz konusu projede Sporcu Dinlenme Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Okçuluk Salonu, Atletizm sahası, Tenis Kortları, Basketbol Sahaları, Futbol sahası, 6 bin m2 Su sporları Göleti, Paintball alanı, Kır Kafesi, Büfeler, Açık Amfi Alanı, Gezinti Yolları, Bocce sahası, bisiklet park yerleri, seyir terasları, koşu yolları bulunuyor. Türkiye'de ilk ve tek en büyük spor kompleksi olma özelliği taşıyan projenin 2 yılda tamamlanması bekleniyordu fakat  proje şirketi ihale şartlarını yerine getirmediği için inşaat yarım kaldı. 

BAKAN 2019 YILINDA İHALE EDİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 2018 yılında TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na, Vezirköprü Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’nin son durumunu sormuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da “2017 yılı Ocak ayında ihale edilmiş Vezirköprü'deki kamp eğitim merkezimiz, 45 milyonluk maliyeti var, yüklenici firmanın sözleşme şartlarını yerine getirememesinden dolayı Kasım 2018'de sözleşmesi fesholmuş, ilk çeyrekte tekrar ihaleye çıkıp inşallah tamamlayacağız, Samsun'a çok tesis yaptık, bunu da yarım bırakmayız” yanıtını vermişti. 

ÇEVRE DEDEKTİFİ HİÇ BİR ŞEY YAPILMADIĞINI ORTAYA ÇIKARDI 

Aradan geçen süre içerisinde tesis için yeni bir ihaleye çıkılmadı. Bu nedenle yayla yarım kalan inşaat nedeniyle beton çöplüğüne dönüştü.

Çevre Dedektifi olarak bilinen Güven İslamoğlu sosyal medya üzerinden yaylanın son halini paylaştı. İslamoğlu paylaşımda, “Yazık harcanan paraya. Yaylayı perişan edip gitmişler” yorumunda bulundu. 

Samsun'a yeni yaşam merkezi inşa edilecek!


Geri Dön