25 / 04 / 2024

Milyonerlerden 'Bizden servet vergisi alın' çağrısı!

Milyonerlerden 'Bizden servet vergisi alın' çağrısı!

Dünya çapında 100'ü geçkin milyoner ve milyarderden meydana gelen "Vatansever Milyonerler" grubu, zenginlere servet vergisi getirilmesini talep etti. Böylece, dünya çapında 2,3 milyar insanın yoksulluktan kurtarılabileceğine dikkat çekildi.



Dünya çapında 100'ü geçkin milyoner ve milyarderden meydana gelen "Vatansever Milyonerler" grubu, zenginlere servet vergisi getirilmesini talep etti. Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; grubun İsviçre'nin Davos kentinde Dünya Ekonomik Forumu için toplanan siyasi liderlere bulunduğu çağrıda, süper-zenginlerin dünya ekonomisinde salgın sonrası toparlanma sürecine katkıya zorlanmadığına dikkat çekilirek, "Biz zenginleri derhal vergilendirin" ifadelerine yer verildi. 

Milyonerlerden Bizden servet vergisi alın çağrısı!

Konuya ilişkin yayımlanan açık mektupta, "Milyonerler olarak mevcut vergi sisteminin adil olmadığını biliyoruz. Son iki yılda dünyada son derece acılı bir süreçten geçilirken bizim servetimiz pandemi sırasında arttı. Ancak dürüst olmak gerekirse çok azımız vergiler yoluyla adil bir katkıda bulunduğunu söyleyebilir" denildi. Mektupta zenginlerden servet vergisi alınmasının dünyadaki aşırı eşitsizliğin düşürülmesine, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlerin finansmanına yardımcı olacağına vurgu yapıldı. 


Geri Dön