20 / 04 / 2024

Onur Öngün'den doğudaki vatandaşlara evinizi satmayın çağrısı!

Onur Öngün'den doğudaki vatandaşlara evinizi satmayın çağrısı!

Terör nedeniyle doğudaki konut fiyatlarının düştüğünü belirten Onursal Gayrimenkul Başkanı Onur Öngün “Fiyatlar artacak, kimse evini satmasın” çağrısında bulundu.



Son dönemde Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari’de artan terör olayları nedeniyle binlerce vatandaş bölgeden taşınmak zorunda kalırken, uzmanlar bölge halkını gayrimenkullerini satmamaları konusunda uyardı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşananları sadece askeri açıdan değerlendirmenin doğru olmayacağını dile getiren sektör temsilcileri, özellikle 2008 yılından itibaren bölgeye yapılan yatırımlarla değeri artan gayrimenkullerin yeni dönemde terör örgütünün rant kapısı olabileceğine dikkati çekti. Terör nedeniyle fiyatı düşen gayrimenkullerin baskı yöntemiyle örgüt yakınları tarafından satın alındığı belirtildi. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, olayların yaşandığı bölgelerde halkın mülklerini satmasının PKK’ya yarayacağını  söyledi. Öngün, enerji yatırımları başta olmak üzere bölgeye yönelik yatırımların gelecekte de artacağını ifade ederek “İşte bu nedenle terör örgütü bölgenin hem bugün kaybetmesine neden oluyor hem de geleceğini çalıyor. Bölge halkından yok pahasına satın aldıkları ya da zorla el koydukları mülklerin yakın zaman sonra çok değerli olacağının onlar da farkında” diye konuştu. Öngün “Terör örgütünü maşa olarak kullanan üst akıl, Güneydoğu’da yer alan enerji kaynaklarının çok büyük bir ekonomik değer taşıdığının farkında” dedi.

 

HEDEF KAYA GAZI

 

Türkiye için önemli olan enerji havzasının yıllardır terör olaylarıyla anılmasının tesadüf olmadığına dikkat çeken Öngün “Bölgedeki kaya gazı rezervleri oldukça önemli. Sadece Diyarbakır’daki rezervin ülke ekonomisine muhtemel katkısı 140 milyar dolar. Kuzey Irak gazını Türkiye’nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi ihale edilecek. Doğu’yu önümüzdeki yıllarda parlak bir geleceğin beklediğini net” diye konuştu.


Star


Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Onursal Gayrimenkul Yönetim Kumlu Başkanı, Onur Öngün, terör olayları sebebiyle yüzlerce vatandaşın taşınmazlarını çok düşük fiyatlarla satarak bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldığını belirterek, 2008 yılından itibaren yapılan yatırımlarla değeri artan gayrimenkullerin yeni dönemde terör örgütünün rant kapısı olabileceğini söyledi. Şırnak Doğalgaz Boru Hattı'nın da şubat ayında ihale edileceğine dikkat çeken Öngün, bölgenin giderek daha değerli hal geleceğini bildirdi. 


Son aylarda terör olayları sebebiyle özellikle; Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari'de binlerce vatandaşın gayrimenkullerini satarak bölgeden uzaklaştığını belirten Onur Öngün, "2008 yılından itibaren bölgeye yapılan yatırımlarla değeri artan gayrimenkullerin yeni dönemde terör örgütünün rant kapısı olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu. 


Terör örgütünü maşa olarak kullanan üst akim, Güneydoğu'da yer alan enerji kaynaklarının çok büyük bir ekonomik değer taşıdığının farkında olduğunu dile getiren Öngün, "Zaten ülkemiz için çok önemli olan bir enerji havzasının yıllardır terör olaylarıyla anılması tesadüf değil. Bugün terör bölgesi olarak adlandırılan yerlerdeki kaya gazı rezervleri oldukça önemli. Sadece Diyarbakır'daki rezervin ülke ekonomisine muhtemel katkısı 140 milyar dolar" dedi. 


'Terör örgütü bölgenin geleceğini çalıyor' 

Kuzey Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işinin 9 Şubat'ta BOTAŞ tarafından ihale edileceğine dikkat çeken Onur Öngün, "Tüm bunları alt alta sıraladığınızda Doğu ve Güneydoğu'yu önümüzdeki yıllarda nasıl parlak bir geleceğin beklediğini net bir şekilde görülebilir. İşte bu nedenle terör örgütü bölgenin hem bugün kaybetmesine neden oluyor hem de geleceğini çalıyor. Bölge halkından yok pahasına satın aldıkları ya da zorla el koydukları mülklerin yakın zaman sonra çok değerli olacağının onlar da farkında" ifadelerini kullandı. 


'Barış geldiğinde emlak değerleri iki-üç kat artacaktır' 

Bölgede barışın yeniden tesis edilmesi ve enerji başta olma üzere farklı alanlardaki yatırımların yeniden hız kazanmasıyla, gayrimenkullerin değerinin iki üç kat artacağını söyleyen Öngün, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın bölgenin yeniden inşasına yönelik açıklamalarının önemli olduğuna vurgu yaptı. Öngün, vatandaşları bölgedeki gayrimenkullerini satmama uyarısında bulundu. 


Dünya


Geri Dön