19 / 04 / 2024

Orhangazi Belediye Başkanı'ndan 'öğrencilere ev kiralayın' çağrısı!

Orhangazi Belediye Başkanı'ndan 'öğrencilere ev kiralayın' çağrısı!

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın,  ev sahiplerine ve emlakçılara “öğrencilere ev kiralayın” çağrısı yaptı. 



Bursa’nın Orhangazi ilçesi Belediye Başkanı Bekir Aydın, ilçe halkından Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yüksekokulu’nda okumak için Orhangazi’ye gelen öğrencilere evlerini kiralamaları için çağrıda bulundu.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yüksekokulu’nda okumak için ilçeye gelen öğrencilerin en önemli sorununun barınma olduğunu söyleyerek, ilçe halkından bu konuda öğrencilere yardımda bulunmalarını talep etti.

Üniversitelerin bir bölgenin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmasında çok önemli katkılar sağladığını söyleyen Aydın, “Yurt imkanlarının yetersiz kalması söz konusu olduğu için eğitim görmek için ailesinden uzakta, farklı bir şehirde yaşamına devam etmek zorunda olan genç kardeşlerimize lütfen ev kiralama konusunda yardımcı olalım. İlçe sakinlerimizin öğrencilerimize evlerini kiraya verirken, kendi çocuk veya bir yakınının başka bir şehirde okuyacağı ve aynı şartlara maruz kalabileceği olasılığını da göz önünde bulundurmaları gerekir. Sonuç olarak, geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizin iyi eğitim ve öğrenim görmeleri eğitimleri süresince kendilerine sağlanacak iyi yaşam koşulları ile mümkün olabileceği gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır” açıklamasında bulundu.


Geri Dön